ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Bòsnia i Hercegovina

El soci comercial per al sud-est d'Europa

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Bòsnia i Hercegovina

Activitats i missions empresarials sobre Bòsnia i Hercegovina, l'Europa oriental i l'Àsia central

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimarts, 10 de gener 2023

Oportunitats de negoci a Bòsnia i Hercegovina, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Salut i serveis sanitaris

Eslovàquia

Salut i serveis sanitaris


Reforma del sistema sanitari a Eslovàquia

El 2021 el Ministeri de Sanitat eslovac va anunciar una reforma basada en l'optimització de la xarxa hospitalària del país. Es van assignar 1.600 milions d'euros a la reconstrucció d'hospitals i a la construcció d'altres de nous.

Desplegar més opcions de Reforma del sistema sanitari a Eslovàquia

L'objectiu de la reforma és brindar als pacients atenció mèdica de qualitat, oferir una millor gestió i aportar bones condicions laborals per als professionals sanitaris. El pla distingeix els centres hospitalaris en 5 categories en funció dels serveis prestats per assignar un paper a cada hospital. La reforma pot fer incrementar la demanda per equipament i solucions modernes i innovadores del sector salut.

Amagar més opcions de Reforma del sistema sanitari a Eslovàquia
Química i plàstics

Turquia

Química i plàstics


Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?

Turquia, una economia molt dinàmica en el sector químic i plàstic, depèn molt de la importació. Tot i que és el 16è productor químic més important del món, importa un 70 % de les matèries primeres. Vosaltres en podeu ser un dels proveïdors!

Desplegar més opcions de Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?

Hi ha oportunitats per a empreses catalanes a totes les subcategories, en què la qualitat té importància màxima, ja que la majoria dels clients del sector exporten els productes finals a països europeus i tant necessiten matèries primeres com especialitats químiques certificades. Químics orgànics i inorgànics, químics per al sector plàstic, farmacèutic i cosmètic, i dels detergents; també per a la construcció, l'agricultura i ramaderia. Aquests són alguns dels sectors més actius del mercat turc. La preocupació per produir productes que compleixin les noves normatives mediambientals europees fa que els productors turcs sentin cada dia més la necessitat d'abastir-se d'ingredients químics ecològics.

Amagar més opcions de Sabies que Turquia depèn de químics per continuar produint?
Salut i serveis sanitaris

Bòsnia i Hercegovina

Salut i serveis sanitaris


Demanda d'equipament sanitari de qualitat a Bòsnia i Hercegovina

El sector de la salut a Bòsnia i Hercegovina ja representa més del 8,5 % del PIB del país. L'interès més gran per la salut per part de la població comporta un augment de la demanda d'equipament, amb prou feines coberta per la població local.

Desplegar més opcions de Demanda d'equipament sanitari de qualitat a Bòsnia i Hercegovina

El sector d'equipament mèdic a Bòsnia i Hercegovina ofereix oportunitats significatives. Que n'hagi augmentat el pes dins el PIB del país en els darrers anys és indicatiu de la importància que té la inversió en infraestructura i en tecnologia mèdica. Creix la demanda d'equips mèdics avançats, com ara dispositius de diagnòstic, equips quirúrgics i sistemes d'imatges. La ubicació estratègica de Bòsnia i Hercegovina, al centre de la península dels Balcans, en facilita l'accés a mercats regionals. Per la seva banda, la indústria local d'equips mèdics encara està en desenvolupament, per la qual cosa la majoria dels equips s'importen.

Amagar més opcions de Demanda d'equipament sanitari de qualitat a Bòsnia i Hercegovina
Energia i recursos

Croàcia

Energia i recursos


Croàcia aspira a convertir-se en un exportador net d'energia

Croàcia, que importa gairebé un 60 % de l'energia consumida, vol aprofitar tot el potencial que té per convertir-se en un dels exportadors nets d'energia de la regió.

Desplegar més opcions de Croàcia aspira a convertir-se en un exportador net d'energia

Croàcia té un gran potencial de generació d'energia mitjançant fonts renovables, la qual cosa podria fer canviar el signe de la balança energètica a mitjà termini. Segons l'Estratègia de Desenvolupament Energètic fins al 2030, el país disminuirà la dependència en combustibles fòssils i incrementarà la producció mitjançant fonts d'energia renovables (eòlica, solar, biocombustibles), fins a superar el 35 % del total del consum energètic el 2030, i el 65 % el 2050. Per això, el govern vol invertir més de 1.300 milions d'euros al sector, particularment en la modernització de la xarxa i en l'aportació de les fonts d'energia renovables (en més de 2.500 MW fins al 2030).

Amagar més opcions de Croàcia aspira a convertir-se en un exportador net d'energia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa oriental i Àsia central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial