ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Eslovàquia

Creixement a l’Europa central

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a l'Eslovàquia

Activitats i missions empresarials sobre l'Eslovàquia, l'Europa oriental i l'Àsia central

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimarts, 10 de gener 2023

Oportunitats de negoci a l'Eslovàquia, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Automoció, moto i mobilitat lleugera

Eslovàquia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Sector auxiliar de l'automòbil a Eslovàquia

L'automoció és la indústria més important d'Eslovàquia, que representa un 48 % de la seva producció industrial. És el setè productor d'automòbils més gran de la UE.

Desplegar més opcions de Sector auxiliar de l'automòbil a Eslovàquia

Amb 80.000 empleats, el sector representa una interessant oportunitat per als productors de peces d'automoció i sectors auxiliars. Gràcies a una ubicació central a Europa, mà d'obra qualificada i costos laborals més econòmics, constitueix una possibilitat de col·laboració i d'implantació. Al país operen diversos grans fabricants com VW, Stellantis, Kia, Jaguar i Land Rover. El 2022 Volvo ha escollit el país com la seva nova fàbrica. Amb una capacitat de producció de 250.000 vehicles elèctrics a l'any, produirà SUV de luxe purament elèctrics.

Amagar més opcions de Sector auxiliar de l'automòbil a Eslovàquia
Salut i serveis sanitaris

Eslovàquia

Salut i serveis sanitaris


Reforma del sistema sanitari a Eslovàquia

El 2021 el Ministeri de Sanitat eslovac va anunciar una reforma basada en l'optimització de la xarxa hospitalària del país. Es van assignar 1.600 milions d'euros a la reconstrucció d'hospitals i a la construcció d'altres de nous.

Desplegar més opcions de Reforma del sistema sanitari a Eslovàquia

L'objectiu de la reforma és brindar als pacients atenció mèdica de qualitat, oferir una millor gestió i aportar bones condicions laborals per als professionals sanitaris. El pla distingeix els centres hospitalaris en 5 categories en funció dels serveis prestats per assignar un paper a cada hospital. La reforma pot fer incrementar la demanda per equipament i solucions modernes i innovadores del sector salut.

Amagar més opcions de Reforma del sistema sanitari a Eslovàquia
Electrònica i electricitat

Eslovàquia

Electrònica i electricitat


Sensors, Micropeces i Electrònica innovadora a Eslovàquia

El sector electrònic/elèctric és un dels pilars de l'economia del país. La mà d'obra qualificada i l'accés a les noves tecnologies han permès crear els departaments d’R+D de les companyies com BSH, Osram, Leoni, Enics o microstep.

Desplegar més opcions de Sensors, Micropeces i Electrònica innovadora a Eslovàquia

Al mercat, operen els productors tradicionals (generadors d'energia, telèfons, ràdios, etc.), així com productes més moderns relacionats amb el desenvolupament del sector d'automoció (motors elèctrics, sensors, peces microelectròniques). El sector ofereix nombrosos incentius per als inversors que creïn ocupació, com importants desgravacions fiscals, subvencions o reduccions de preus a l'hora de comprar o de llogar immobles.

Amagar més opcions de Sensors, Micropeces i Electrònica innovadora a Eslovàquia
Maquinària i béns d'equip

República Txeca

Maquinària i béns d'equip


Maquinària i de béns d'equip a la República Txeca

Txèquia és un país molt industrialitzat i amb una de les majors rendes per càpita entre els països que es van incorporar a la UE el 2004. Més de 5.200 empreses de maquinària han creat una enginyeria especialitzada i unes tecnologies sofisticades.

Desplegar més opcions de Maquinària i de béns d'equip a la República Txeca

S'observa una presència important d'empreses lligades al sector d'automoció. Txèquia s’està convertint en un important centre logístic de components d'automoció a Europa, tant per als països de la Unió Europea com per als països asiàtics. Una economia estable juntament amb nombrosos programes d'incentius per a la indústria han contribuït a atreure empreses com Siemens, ABB, Honeywell o Daikin, que han obert aquí les seves plantes. Txèquia pertany a CECIMO - the European Association of the Machine Tool Industries. La seva posició presenta una oportunitat tant per a les empreses catalanes que vulguin exportar els seus productes com per a les que planifiquin una implantació.

Amagar més opcions de Maquinària i de béns d'equip a la República Txeca

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa oriental i Àsia central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial