ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Uzbekistan

Un país amb uns recursos naturals únics

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Uzbekistan

Oportunitats de negoci a l'Uzbekistan, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Alimentació

Uzbekistan

Alimentació


L'Uzbekistan, obert a provar nous productes alimentaris d'importació

A l'Uzbekistan va creixent l'interès dels consumidors en els productes importats, i es prioritza la qualitat i no tant el preu.

Desplegar més opcions de L'Uzbekistan, obert a provar nous productes alimentaris d'importació

L'any 2020 les importacions de productes d'alimentació a l'Uzbekistan van créixer un 29,8 % i van arribar als 2.300 milions de dòlars, seguint la dinàmica positiva iniciada el 2017. A més del blat, el sucre i l'oli de gira-sol, l'Uzbekistan depèn de les importacions de carn de vedella i de peix, xocolata i dolços, alimentació infantil i productes làctics. Es nota un important creixement de la demanda de precuinats de qualitat així com de productes orgànics ecològics, sense sucres i sense gluten.

Amagar més opcions de L'Uzbekistan, obert a provar nous productes alimentaris d'importació
Maquinària i béns d'equip

Uzbekistan

Maquinària i béns d'equip


Uzbekistan prioritza la modernització d'indústries locals

El desgast de la maquinaria industrial a Uzbekistan supera el 45%. La quota de les empreses d'altes tecnologies: 1,2%. El govern del país prioritza la modernització de maquinària i equipament en la majoria dels sectors.

Desplegar més opcions de Uzbekistan prioritza la modernització d'indústries locals

Uzbekistan té previst modernitzar maquinària i equipament en els principals sectors industrials: química, automòbil, tèxtil i calçat, agroalimentari, agroindustrial, farmacèutic, construcció, energètic. Es prioritzen les importacions de maquinària nova, d’alta tecnologia i amb valor afegit.

Amagar més opcions de Uzbekistan prioritza la modernització d'indústries locals
Alimentació

Uzbekistan

Alimentació


Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

La indústria agrícola l'any 2020 va tenir una quota del 28,2 % del PIB del país. La major part dels productes estan destinats al mercat interior i només un 10 % s'exporta, encara que aquesta quota va duplicant-se anualment.

Desplegar més opcions de Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

L'Uzbekistan exporta fruita dolça (tomàquets, albercocs, cireres, raïm, préssecs) i fruita seca. Les principals destinacions d'exportació de la fruita (i també de llegums) són: el Kazakhstan (46 %), Rússia (18 %), l'Afganistan (7 %), la Xina (6 %), Turquia (5 %), el Kirguizistan (4 %) i l'Iraq (2 %). A més, el país té previst augmentar la quota en altres mercats estrangers. Per assolir aquest objectiu, l'Uzbekistan està invertint en la modernització del sector i té interès en maquinària i materials d'envasat, tecnologies de cultiu (sobretot horticultura), sistemes de rec per goteig, hivernacles, tecnologies de recollida, emmagatzematge i transport, i maquinària de transformació de tots els productes agroindustrials.

Amagar més opcions de Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola
Indústria farmacèutica

Uzbekistan

Indústria farmacèutica


L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

El sector de la salut està creixent a l'Uzbekistan, fins a un 25 % anual, i es considera un dels més dinàmics dins de l'economia nacional i dels més avançats dels països exsoviètics.

Desplegar més opcions de L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

El 2021 el volum del mercat farmacèutic a l'Uzbekistan es va valorar en 1.500-1.700 milions de USD, unes xifres encara força inferiors a les dels països veïns. Per tant, s'espera un creixement exponencial important. La producció local representa entre el 15 i el 20 % de tot el mercat de l'Uzbekistan. L'augment de la producció local obre un ventall d'oportunitats per a proveïdors d'ingredients, API, know-how, etc.

Amagar més opcions de L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa oriental i Àsia central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial