• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Lituània

Informes país

Les exportacions catalanes a Lituània assoleixen els 108,7 milions d’euros el 2017, un 9,3% més que l’any anterior. Dels productes catalans exportats al país, els que tenen millor acollida són principalment la fruita, la maquinària i les begudes.
Oportunitats de negoci a Lituània

Actualment, les principals oportunitats al país bàltic es troben en les indústries del transport i el sector del Mobile & Gaming:

1. Altres indústries del transport: El subsector de l’aeronàutica dedicat al manteniment, a la reparació i revisió (MRO: Maintenance, Repair, Overhaul) dels avions i les màquines d’aviació ha experimentat un creixement important en els darrers cinc anys. El país s’està convertint en un hub per a aquesta branca de l’aeronàutica gràcies a la disponibilitat de professionals qualificats i la possibilitat de cooperar amb institucions locals, entre d'altres motius.

2. Mobile & Gaming: Lituània s'està configurant com a localització que reuneix les característiques ideals per al desenvolupament de videojocs. Amb infraestructures i xarxes elèctriques sòlides i fiables i un ambient creatiu, un dels millors atractius de Lituània és la presència de professionals altament qualificats.  Hi ha 6 universitats i col·legis que ofereixen cursos de desenvolupament de jocs i existeix l'Associació de Desenvolupadors de Jocs de Lituània, que també és una manera excel·lent d'establir ràpidament connexions amb estudis locals i socis, així com de compartir coneixements del sector.