• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Alemanya

Informes país

A més de ser un país rellevant dins la Unió Europea, Alemanya és una economia industrial reforçada pels sectors de l’automoció, les infraestructures i la construcció, la química o la indústria de la maquinària.

Les exportacions catalanes a Alemanya han assolit els 7.633,6 milions d'euros el 2018  Catalunya exporta principalment vehicles (36,9%), aparells i material elèctric (7,4%) i plàstics (6,7%) el 2018.

Oportunitats de negoci a Alemanya

Oportunitats per a empreses catalanes a Alemanya

 

Peces per a vaixells al mercat alemany

La facturació de la construcció de vaixells a Alemanya sobrepassa els 5 000 milions d'euros. La cadena de valor marítima alemanya inclou més de 2 800 empreses i té una quota d'exportació del 75%.

Solucions de digitalització de processos i producte a l'automoció i noves bateries

Demanda d'empreses d'automoció per avançar se al cotxe del futur quant a materials intel·ligents i noves solucions químiques per a bateries d'automoció.

Electrònica automotriu

La internet de les coses també ha donat origen a l'era de l'automòbil connectat i, en última instància, als vehicles autònoms. El sector de l’automòbil està impulsant una major demanda de xips, i augmenta la digitalització i l'electrificació, fet que ha generat un creixement de semiconductors de més del 100% en els últims 18 anys.

Biotecnologia

Alemanya és capdavantera dins del sector biotecnològic, amb més de 600 empreses dedicades al sector. Amb la presència de clústers, un sistema universitari excel·lent, nombrosos centres de recerca, importants empreses i multitud de startups. Aquest desenvolupament es dona en el marc de l’AK BioRegio, un programa que té l'objectiu de promocionar i coordinar les diferents iniciatives locals i regionals del sector.

Gestió de residus, reciclatge i economia circular a Alemanya

A Alemanya, la transició energètica, la digitalització i la creixent consciència entre els consumidors pel que fa a la sostenibilitat han augmentat el potencial de les empreses innovadores de gestió i reciclatge de residus.

Mercat OTC a Alemanya

Alemanya és el mercat líder, a Europa, per a la venda de medicaments sense recepta, els anomenats productes OTC (over the counter). El 69% dels productes que no requereixen recepta mèdica es venen a les farmàcies, seguides de parafarmàcies, supermercats i farmàcies per correu.

Indústria 4.0 i impressió 3D: Manufactura avançada i smart factory

Alemanya és el bressol de la indústria 4.0, altrament dita manufactura avançada o smart factory, amb algunes fàbriques pioneres i exemplars com la de Siemens a Amberg. A més, els principals fabricants alemanys d'automoció i el sector mèdic estan entrant a la producció per impressió 3D. Alguns fabricants d’impressores 3D per aplicacions industrials i molts centres de recerca es troben al país.

Nous plàstics per al packaging alemany

Segons estimacions, tot el sector de packaging representa al voltant de 32.000 milions d'euros només a Alemanya. El mercat d’empaquetatge de paper està saturat, mentre que el mercat d’empaquetatge de plàstic segueix creixent. Les pimes catalanes de fabricació d'empaquetatge de paper i/o cartró, de plàstics bio i innovadors, pel seu cost menor de producció, són un proveïdor interessant per al mercat alemany.

Tèxtils tècnics per a aplicacions diverses

Alemanya és el país líder del mercat mundial de tèxtils tècnics. Els productes tèxtils tècnics representen una part important del creixement que s'ha generat en el sector tèxtil, conjuntament amb la roba de treball.

Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Alemanya és un dels principals importadors de vins i el seu consum ha crescut durant quinze anys de forma continuada. Actualment, ja és el quart mercat mundial en consum de vins i el primer en consum d'escumosos.