• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Turquia

Informes país

L'economia turca ha crescut un 2,8% l'any 2018. Turquia és una bona destinació de negoci per les empreses dels sectors de les infraestructures i construcció, l'alimentació, química i plàstics i salut i equipaments mèdics.

Catalunya exporta principalment a Turquia plàstics (21,5%), vehicles (15,4%) i peces de vestir (10,2%) el 2018.

Oportunitats de negoci a Turquia

Oportunitats per a empreses catalanes a Turquia

Alimentació

A Turquia hi ha oportunitats en el sector alimentari centrades en ingredients utilitzats per a aquesta indústria així com productes gurmet. El sector alimentari és molt important i consta d'una base industrial molt competitiva i autosuficient. Així mateix, el consum de productes gurmet al país està en alt creixement, sobretot a les grans ciutats com Istanbul, Ankara, Esmirna, Adana Bursa, etc., i localitzat en botigues especialitzades gurmet.

Infraestructures i construcció

La construcció d’infraestructures com el tercer aeroport d’Istanbul o el nou projecte de pont per unir Europa i l’Àsia fan de Turquia un destí interessant per a enginyeries i constructores catalanes. L’economia turca acumula més de 15 anys de creixement i s’ha consolidat entre les més importants d’Europa. Una realitat que permet a les empreses catalanes aprofitar-hi les oportunitats de negoci, especialment en el disseny i construcció d’infraestructures.

Maquinària industrial

Turquia ofereix oportunitats en tot tipus de maquinària industrial arran de l'alt nivell d'industrialització que té el país. Oportunitats en en l'àmbit de la maquinària tèxtil, l'agrícola, l'embalatge/packaging electronic, board testing, etc., ja que els fabricants turcs necessiten més maquinària, estan duent a terme noves inversions, i també estan renovant les maquinàries existents per d'altres més innovadores o tecnològiques.

Materials i matèries primes

Turquia ofereix molts avantatges per a les empreses del sector miner: uns costos baixos en logística i perforació, la proximitat als principals mercats tant d'Europa com d'Àsia, interessants incentius per part del govern, i impostos competitius. Turquia ofereix un clar potencial per als inversors en mineria, ja que ocupa una gran part del costat occidental del cinturó orogènic de Tetis i Euràsia.

Química i plàstics

Turquia és una economia molt dinàmica dins del sector químic i plàstic. Tot i que és el 16è  productor químic més important del món, la majoria de les matèries primeres s'importen. Existeix un gran consum local de productes químics (productes químics de construcció, tèxtils), a més d’un gran nombre de fàbriques i proveïdors. Aquest consum ve principalment de fragàncies i essències aromàtiques del sector higiènic (proveïdors cosmètics i de farmàcia). 

Salut i equipaments mèdics

Els darrers anys s’han inaugurat a Turquia molts hospitals i centres de salut amb inversions, tant privades com públiques. Entre 2019 i 2021 es completaran 168 hospitals (19.782 llits) i hi ha planejats 242 projectes amb 22.296 llits més. Degut a aquest augment del nombre d’hospitals i centres mèdics, també és habitual la compra d’equipament mèdic de tot tipus. El sector del turisme mèdic presenta un creixement del nombre de turistes, que va
passar de 74.000 el 2008 a gairebé 1 milió el 2016 i s'espera que estimuli encara més la demanda de dispositius mèdics. Les regulacions en matèria de dispositius mèdics estan adaptades a les directives de la UE.

Smart cities

Els ajuntaments posen èmfasi en el concepte de smart cities en quasi tots els nous projectes relacionats amb les ciutats. Això representa una oportunitat per a les empreses que ofereixen aquest tipus de solucions. Les aplicacions intel·ligents més comunes en el camp del transport són els sistemes de monitoreig de trànsit, sistemes de pagament electrònic i parades intel·ligents.