• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Portugal

Informes país

Les exportacions catalanes a Portugal han anat creixent des del 2013, i van sobrepassar els 4.600 milions d'euros l'any 2017. Això suposa un creixement del 7% i l'assoliment de la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta a Portugal principalment matèries plàstiques i manufactures (12%), vehicles (11,5%) i maquinària (7,9%).
Oportunitats de negoci a Portugal

Les empreses catalanes tenen dues oportunitats de negoci destacades a Portugal:

1. Moble i hàbitat: Portugal és una de les principals destinacions tradicionals a Europa de les exportacions del mercat del moble de l’Estat. L'augment de les exportacions està impulsat pel segment del contract, hoteler, d'empreses, d'oficines, d'institucions, etc. Existeixen oportunitats en aquest segment per a les empreses catalanes. A l’entorn exterior, els compradors valoren principalment la qualitat, el preu i el disseny dels  productes.

2. Wellness & Beauty: Els últims dos anys l’economia portuguesa ha tornat a xifres de creixement positiu que s’han traduït en augment del consum. Això ha afavorit sectors com el cosmètic, sobretot pel que fa a maquillatges (cremes i labials). L’oportunitat per a les empreses catalanes està en les tendències emergents que donen lloc a una demanda creixent de productes naturals, orgànics i lliures de químics que poden suposar una posició avantatjada davant les grans marques que ofereixen productes de baix cost sense trets diferencials pel que fa a l’origen, els materials i el processament dels productes.