• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Austràlia

Informes país

L’economia australiana presenta oportunitats de negoci en sectors com l’alimentació, el transport, les infraestructures i la logística, entre d’altres.

L'any 2018 les exportacions catalanes a Austràlia es van situar en els 287,2 milions d'euros. Catalunya hi exporta principalment maquinària (15,6% del total), els productes farmacèutics (13,7%) i vehicles (12,8%).

Oportunitats de negoci a Austràlia

Oportunitats per a empreses catalanes a Austràlia

 

Alimentació i productes gurmet

Els aliments que milloren la salut, que retarden l'envelliment o que ajuden a gestionar malalties són cada cop més demandats a Austràlia. Tenen oportunitats de mercat els aliments funcionals, sense components que generin intoleràncies i orgànics certificats.

Indústries del transport

L'encariment de la benzina, els elevats preus de l'aparcament, els grans col·lapses de circulació i la creixent consciència social en favor del medi ambient han portat les metròpolis a desenvolupar ambiciosos plans de mobilitat interurbana, que inclouen el desenvolupament d'infraestructures com el metro de Sydney i Melbourne.

Infraestructures i construcció

Els governs de les principals ciutats estan invertint en la construcció de vies ràpides de connexió entre els suburbis i els centres econòmics i financers. Un exemple d'aquesta inversió és el projecte Westconnex a Sydney, que esdevindrà una artèria cabdal per al vehicle d'ús privat i que facilitarà l'accés dels residents de la zona oest al centre de la ciutat.

Logística, comerç electrònic i distribució

A causa de la seva localització, l'eficiència de la indústria logística d'Austràlia és vital per a la productivitat i el benestar del país. Totes les indústries del país necessiten en més o menys mesura de serveis logístics i, en concret, és un element clau per a tres de les quatre principals indústries del país: mineria, construcció i fabricació.

Salut i equipaments mèdics

El mercat de l'equipament mèdic a Austràlia va créixer un 5,3% l'any 2017 i va assolir els 15,5 mil milions d’AUD. Les importacions  van representar el 82,6% de la demanda interna i la majoria provenen de països de l’OCDE com els EUA i Alemanya. La despesa en salut pública passarà de 100 mil milions d'AUD el 2016 als 200 mil milions d'AUD previstos pel 2020.