• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Corea del Sud

Informes país

Corea del Sud té una economia forta que ha crescut un 3,1% l’any 2017. Els principals sectors per volum de negoci són la química i els plàstics, l’electrònica i l’electricitat, les infraestructures i la construcció i l’automoció i moto.

Les exportacions catalanes han crescut un 6,2% l’últim any, venent sobretot productes com la carn porcina (26,5%), plàstics i manufactures (10,8%) i maquinària (10,2%).

Oportunitats de negoci a Corea del Sud

Oportunitats per a empreses catalanes a Corea del Sud

 

Alimentació i productes gurmet

La dieta coreana està canviant, introduint nous productes i experiències culinàries occidentals. Actualment és relativament fàcil trobar varietats de formatges, embotits i altres ingredients d'orígens diversos. A més, el nombre de restaurants de cuina espanyola s'ha duplicat el 2016.

Automoció i moto

A més del grup Hyundai-Kia, empreses com Samsung i LG executen estratègies globals per al llançament del seu propi vehicle del futur. És una bona oportunitat per als proveïdors de solucions i de serveis especialitzats en els vehicles del futur.

Educació, formació i serveis editorials

Corea del Sud té una taxa d'alfabetització superior al 98% (una de les puntuacions més altes del món) gràcies a un sistema educatiu d'alta qualitat i internacional. Alhora, el país destaca en la indústria cultural en general i és el 8è país del món en nombre de publicacions i edicions.

Energia i recursos

Existeixen factors diversos que expliquen l'increment del nivell de contaminació de l'aire a Corea del Sud: la proximitat a la Xina, la construcció de noves centrals tèrmiques o l’increment del trànsit, entre d’altres. Actualment, doncs, es busquen solucions a curt i mitjà termini que permetin desaccelerar el creixement de la contaminació.

Esports

La recent celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern s’ha traduït en un creixement i una diversificació del sector, a la vegada que s’ha estès el valor de l’esport relacionat amb el benestar i la salut. El govern acaba de fer inversions en el foment de l’esport, tant en àmbits tradicionals com les arts marcials com per potenciar esports més desconeguts al país, com l’atletisme o el ciclisme.

Indústria 4.0 i impressió 3D

Corea del Sud és el tercer país amb més nombre de patents per darrere del Japó i els Estats Units. Per dur al mercat totes les solucions possibles relacionades amb les patents, les grans empreses cerquen aliances internacionals.

Mobile & Gaming

Corea del Sud és líder mundial en el sector de les TIC. Hi ha oportunitats per a les empreses en àrees com ara el programari incrustat, la telefonia mòbil 5G, els jocs de mòbil, la seguretat a Internet i el VR.

Wellness & beauty

La K-Beauty (Cosmètica Coreana) ha guanyat molta fama a nivell internacional, especialment en els productes més nous i innovadors. El mercat del cosmètic coreà avança amb la introducció de les noves tecnologies, llançant al mercat beauty gadgets i aparells amb finalitats diverses que cada cop són més accessibles i populars.

Oportunitats de negoci a Corea del Sud