• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Corea del Sud

Informes país

Corea del Sud té una economia forta que ha crescut un 2,7% l’any 2018. Els principals sectors per volum de negoci són l'electrònica i l’electricitat, la biotecnologia, l’automoció i moto i la indústria 4.0.

Les exportacions catalanes han crescut un 26,7% l’últim any, assolint els 459,6 milions d'euros, el millor de la sèrie històrica. Els principals sector d'exportació per a les empreses catalanes són productes com la carn de porc (24,8%), medicaments (11,7%) i plàstics (9,4%).

Oportunitats de negoci a Corea del Sud

Oportunitats per a empreses catalanes a Corea del Sud

 

Alimentació i productes gurmet

La dieta coreana està canviant, introduint nous productes i experiències culinàries occidentals. Gràcies a l’exposició de la gastronomia europea als mitjans, cada vegada més coreans volen experimentar la cuina europea. Amb el vol directe entre Seül i Barcelona, el 2018 s’ha duplicat el nombre de coreans que visiten Catalunya, la qual cosa catalitzarà també les necessitats del mercat a Corea. Als coreans els agraden les marques i restaurants amb una bona presentació física.

Automoció i moto

A més del grup Hyundai-Kia, empreses com Samsung i LG executen estratègies globals per al llançament del seu propi vehicle del futur. És una bona oportunitat per als proveïdors de solucions i de serveis especialitzats en els vehicles del futur.

Educació, formació i serveis editorials

Corea del Sud té una taxa d'alfabetització superior al 98% (una de les puntuacions més altes del món) gràcies a un sistema educatiu d'alta qualitat i internacional. Alhora, el país destaca en la indústria cultural en general i és el 8è país del món en nombre de publicacions i edicions.

Energia i recursos

Existeixen factors diversos que expliquen l'increment del nivell de contaminació de l'aire a Corea del Sud: la proximitat a la Xina, la construcció de noves centrals tèrmiques o l’increment del trànsit, entre d’altres. Actualment, doncs, es busquen solucions a curt i mitjà termini que permetin desaccelerar el creixement de la contaminació.

Indústria 4.0 i impressió 3D

Corea del Sud és el tercer país amb més nombre de patents per darrere del Japó i els Estats Units. Per dur al mercat totes les solucions possibles relacionades amb les patents, les grans empreses cerquen aliances internacionals.

Mobile & Gaming

Corea del Sud és líder mundial en el sector de les TIC. Hi ha oportunitats per a les empreses en àrees com ara el programari incrustat, la telefonia mòbil 5G, els jocs de mòbil, la seguretat a Internet i la realitat virtual.