• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Hong Kong

Informes país

L’economia de Hong Kong ha crescut un 3,8% el 2017 i ofereix oportunitats de negoci per a les empreses catalanes especialment en els sectors de l'alimentació, l’economia circular, les TIC, la salut i els equipaments mèdics, entre d’altres.

Les exportacions catalanes, que representen el 29,9% de les exportacions de l'Estat espanyol a Hong Kong, han augmentat un 4,1% el 2017 assolint la xifra dels 303,9 milions d'euros, la més alta de la sèrie històrica.

Els productes que Catalunya ven principalment són la carn (24,4%), els productes de perfumeria (18,4%) i altres productes químics (8,9%).

Oportunitats de negoci a Ghana

Oportunitats per a empreses catalanes a Hong Kong

 

Alimentació i productes gurmet

Hong Kong és un mercat extremadament depenent de les importacions, amb un 95% de productes alimentaris i begudes importats de tot el món. La producció local només representa el 7,8% de verdures i el 7,1% de carn de porc del consum local. La regió es troba oberta a tot tipus de productes alimentaris, en el segment gurmet destaquen:  formatges, trufes, safrà, caviar, salses, conserves, xarcuteria, dolços, etc.

Economia circular

El Govern s'ha compromès a promoure la protecció del medi ambient activament amb l'adopció de tecnologies intel·ligents, solucions medi ambientals i energies renovables. Tot això es tradueix en una oportunitat de negoci per a les empreses medi ambientals de tecnologies verdes, de recuperació en el tractament de residus i de reciclatge de residus.

Electrònica i electricitat

La presència de milers d'empreses del sector, tant internacionals com locals, fan de Hong Kong un dels principals centres mundials de la indústria electrònica. Hong Kong ofereix un entorn ideal per al desenvolupament de l'electrònica amb una base molt bona per a la investigació, una protecció rigorosa de la propietat intel·lectual i xarxes excel·lents de comunicació i distribució per a la cadena de valor.

Salut i equipaments mèdics

El Govern de Hong Kong ha creat un comitè ad hoc dins de la Comissió d'Edat Avançada per traçar les estratègies i iniciatives per promoure l'envelliment saludable entre la població. Es calcula que l’any 2021 Hong Kong comptarà amb 1,32 milions de persones de més de 65 anys.

TIC i transformació digital

El Govern de Hong Kong està posant en marxa diverses iniciatives per atreure startups i empreses innovadores que poden resultar interessants per a les empreses catalanes. Destaquen programes d'incentius fiscals i projectes públics, incloent els programes d'incubació i recerca del Parc Científic i Tecnològic, els programes coordinats per Startmeup. HK i competicions com ara 'HSTP Elevator Pitch Competition'.

Wellness & beauty

Hong Kong té un ecosistema favorable a l'entrada de nous negocis i dona accés al gran mercat xinès que demanda productes cosmètics occidentals. La demanda creix i es busquen innovacions pel que fa a productes i tractaments per a la pell i a productes de maquillatge.

Presentacions