• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Mèxic

Informes país

Mèxic destaca especialment per les oportunitats de negoci en els sectors de l'automoció, l’energia i recursos,la maquinària i béns d’equip, el packaging, la química i els plàstics i la indústria farmacèutica.

Les exportacions catalanes a Mèxic augmenten per cinquè any consecutiu i assoleixen la xifra de 1.451,5 milions d’euros el 2018, amb un creixement del 8,5% respecte a l’any anterior. Catalunya exporta principalment a Mèxic vehicles (19,4%), maquinària (12,5%) i peces de vestir (9,3%).

Oportunitats de negoci a Mèxic

Oportunitats per a empreses catalanes a Mèxic

 

Automoció

Mèxic és el quart exportador de vehicles del món. El 90% de les principals empreses de peces d'automòbil es fabriquen a Mèxic. Empreses catalanes proveïdores del sector de l'automoció per a OEM, TIER 1, TIER 2 o TIER 3 tenen oportunitats al mercat mexicà.

Energia i recursos

Mèxic compta amb recursos abundants per generar electricitat amb fonts d'energia renovables, que poden generar actualment fins al 20% de l'energia total al país. S'espera que aquesta xifra arribi al 35% el 2024. Pel que fa a l'energia solar, Mèxic és un dels 5 països al món amb més atractiu per invertir en plaques solars, gràcies a la seva ubicació geogràfica.

Indústria farmacèutica

Mèxic és el segon mercat més gran d’Amèrica Llatina de productes farmacèutics, amb més d'11.000 milions de dòlars d'ingressos estimats. El canvi demogràfic i l’obertura a la comercialització de productes genèrics són una oportunitat per als laboratoris catalans que disposin de patents.

Maquinària i béns d’equipament

Els principals sectors de l'economia mexicana tenen una gran necessitat de béns d'equip, màquines i eines. Hi ha una escassa producció local. Els fabricants catalans tenen al seu favor la bona receptivitat dels seus productes en aquest mercat, que es perceben de qualitat (en termes tecnològics i de seguretat).

Metal·lúrgia i productes metàl·lics

Trobem oportunitats per a les empreses catalanes en els components metàl·lics acabats relacionats amb les operacions d'infraestructures, especialment en els sectors de l'energia, el transport i les telecomunicacions. També en els sectors incipients de les energies renovables com el sector eòlic, el solar i el fotovoltaic, tots ells molt forts a Mèxic en importacions.

Paper, cartró i packaging

Mèxic gaudeix d'un sector industrial potent, format per grans empreses transnacionals. Els dos sectors principals són l'alimentació i la farma-cosmètica i en aquest sentit s'estan desenvolupant noves possibilitats per a la innovació dels materials i processos d'empaquetatge i embalatge.

Química i plàstics

La indústria química mexicana és una activitat productiva molt rellevant al país malgrat que, amb el pas del temps, ha perdut importància en l'economia nacional. A Mèxic existeix una gran demanda d'especialitats químiques que actualment implica un gran volum d’importacions, cosa que genera una balança comercial negativa del sector.