• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Mèxic

Informes país

Mèxic destaca especialment per les oportunitats de negoci en els sectors de l’energia i recursos, les infraestructures, la maquinària i béns d’equip, el packaging, la química i els plàstics i la salut i els equipaments mèdics.

Les exportacions catalanes a Mèxic augmenten per quart any consecutiu i assoleixen la xifra rècord de 1.338 milions d’euros el 2017, amb un creixement del 4,1% respecte a l’any anterior. Catalunya exporta principalment a Mèxic vehicles (19,0%), maquinària (13,4%) i peces de vestir (9,1%).

Oportunitats de negoci a Mèxic

Oportunitats per a empreses catalanes a Mèxic

 

Altres indústries del transport

Mèxic està apostant per la millora de les seves infraestructures de transport i planeja inversions en productes i materials que aportin solucions tecnològiques, tant per a la gestió del trànsit com per a la dels estacionaments. A més, seguint els compromisos internacionals en matèria de reducció de gasos d'efecte hivernacle, ha generat diversos projectes d'implementació de polítiques en Desenvolupament Orientat al Transport (DOT).

Energia i recursos

Mèxic compta amb recursos abundants per generar electricitat amb fonts d'energia renovables, que poden generar actualment fins al 20 % de l'energia total al país. S'espera que aquesta xifra arribi al 35 % el 2024. Pel que fa a l'energia solar, Mèxic és un dels 5 països al món amb més atractiu per invertir en plaques solars, gràcies a la seva ubicació geogràfica.

Infraestructures i construcció

Mèxic està considerat un país de destinació atractiu per a les inversions privades en el sector d'infraestructures i construcció, ja que el govern promou partnerships publicoprivades (PPP) per al desenvolupament d’aquests projectes. L’objectiu és tenir un desenvolupament equilibrat a tot el país, millorar la integració logística i la interconnectivitat, i aconseguir un desenvolupament sostenible del sòl urbà.

Maquinària i béns d’equipament

Els principals sectors de l'economia mexicana tenen una gran necessitat de béns d'equip, màquines i eines. Hi ha una escassa producció local. Els fabricants catalans tenen al seu favor la bona receptivitat dels seus productes en aquest mercat, que es perceben de qualitat (en termes tecnològics i de seguretat).

Metal·lúrgia i productes metàl·lics

Trobem oportunitats per a les empreses catalanes en els components metàl·lics acabats relacionats amb les operacions d'infraestructures, especialment en els sectors de l'energia, el transport i les telecomunicacions. També en els sectors incipients de les energies renovables com el sector eòlic, el solar i el fotovoltaic, tots ells molt forts a Mèxic en importacions.

Paper, cartró i packaging

Mèxic gaudeix d'un sector industrial potent, format per grans empreses transnacionals. Els dos sectors principals són l'alimentació i la farma-cosmètica. S'estan desenvolupant noves possibilitats per a la innovació dels materials i processos d'empaquetatge i embalatge, sent a més una indústria amb un valor de producció superior als 13.800 milions de dòlars l'any 2015.

Química i plàstics

La indústria química mexicana és una activitat productiva molt rellevant al país malgrat que, amb el pas del temps, ha perdut importància en l'economia nacional. A Mèxic existeix una gran demanda d'especialitats químiques que actualment implica un gran volum d’importacions, cosa que genera una balança comercial negativa del sector.

Salut i equipaments mèdics

Mèxic és el segon mercat més gran d’Amèrica Llatina de productes farmacèutics, amb més d'11.000 milions de dòlars d'ingressos estimats. El canvi demogràfic i l’obertura a la comercialització de productes genèrics són una oportunitat per als laboratoris catalans que disposin de patents. També els medicaments per a la diabetis, l'obesitat i els productes alternatius per a la gent gran.

Presentacions