• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Panamà

Informes país

Amb un creixement econòmic del 5,4% i convertit en un dels centres logístics mundials, Panamà ofereix oportunitats de negoci principalment en sectors com el transport, les infraestructures i la construcció i la logística.

Les exportacions catalanes a Panamà han augmentat un 35,2% l’any 2017 respecte l’exercici anterior. Catalunya exporta a Panamà productes com la maquinària (21,8% del total), vehicles (20,9%) i perfumeria i cosmètica (8,3%).

Oportunitats de negoci a Panamà

Oportunitats per a empreses catalanes a Panamà

 

Altres indústries del transport

La ciutat de Panamà està invertint en l'ampliació de les seves xarxes de transport públic d'autobusos i de trens. Dins el pla mestre 20140 (que inclou 8 línies), el metro de Panamà avança en la construcció de la línia 2 (2.100 M USD) per ser finalitzada el 2018 i en la licitació de la línia 3 (2.000 M USD). Es generen oportunitats de negoci per als sectors auxiliars de la indústria ferroviària (consultoria, supervisió i manteniments, recanvis i subministraments, etc.).

Infraestructures i construcció

El sector residencial segueix sent dinàmic i creix sobretot a la zona de la Costa del Este, Arraijan-Chorrera, Zona Pacora-Tocumen, Ciudad de David, Santiago i Chitré. Tenen oportunitats a Panamà les empreses de maquinària, béns d'equip i materials per al sector construcció de tot tipus de producte, des de perfils d'alumini per a sistemes de tancament-façanes, mobiliari i aixeteria, fins a tecnologia per ascensors.

Logística, comerç electrònic i distribució

Els canals distribuïdors de gran consum i restauració de Panamà són receptius a productes alimentaris gurmet i mass-market catalans. Un ecosistema de cinc grans grups de gran distribució (Grupo Rey, Riba-Smith, Super99, Grupo Machetazo i Extra) i de sis grups centrats en canal restauració-horeca (Tagaropoulos, HT Zanetatos, Hermanos Zacay, Importadora Nimar, Proserv, Hermanos Gago) valora la incorporació de nous productes: hi tenen mercat el producte fresc (fruita dolça), productes gurmet i els aliments dietètics/bio.

Presentacions