• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Polònia

Informes país

Polònia ha experimentat un creixement econòmic del 5,1% l'any 2018 i presenta oportunitats de negoci per a aquelles empreses catalanes dels sectors de continguts digitals, economia circular, educació, esports o smart cities, entre d’altres.

Les exportacions catalanes a Polònia han augmentat de forma continuada els últims anys. El 2018 assoleixen els 1.452,3 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica, un 2,7% més que l’any 2017. Catalunya exporta principalment a Polònia vehicles (16,7%), plàstics (10,1%) i maquinària (8,9%) el 2018.

Oportunitats de negoci a Polònia

Oportunitats per a empreses catalanes a Polònia

 

Continguts digitals

L'11 de febrer de 2019 va entrar en vigor la llei de suport financer a la producció audiovisual, que va introduir incentius financers destinats a impulsar la indústria audiovisual a Polònia. El programa va dirigit a crear un entorn atractiu per invertir capital en produccions audiovisuals a Polònia i facilitar la cooperació entre productes nacionals i estrangers. Els productors tenen dret a un reemborsament del 30% dels costos de producció al país.

Economia circular

Les ciutats estan buscant solucions tecnològiques per millorar el transport públic i el trànsit urbà, reduir la contaminació de l'aire, optimitzar el consum d’energia i fer més eficients els sistemes urbans de gestió de l’aigua i els residus. Principalment es busquen solucions relacionades amb la contaminació de l'aire, la depuració d'aigua o el reciclatge de residus.

Educació, formació i serveis editorials

El 2015, el mercat del llibre polonès ja comptava amb uns 2.000 - 2.500 editors actius i actualment segueix sent fort. A més, Polònia està intentant promocionar internacionalment el seu sistema editorial i busca inversors multinacionals. Exemples d'aquesta iniciativa són la presència com a país convidat a la London Book Fair de 2017 i la BEA de Chicago.

Esports

El sector dels esports, pel que fa a productes i a serveis recreatius, és fort al país i es preveu que creixi amb el suport de les inversions del sector públic. El sector s’encamina cap a la professionalització, motiu pel qual el país demanda productes especialitzats i serveis relacionats amb l’alt rendiment.

Packaging

A Polònia es registra una demanda d'embalatge innovador i personalitzat en diversos sectors com el farmacèutic i el cosmètic (solucions que faciliten l'aplicació, l'obertura, el dosatge), el de productes prèmium (licors) i el de productes FMCG. S'observa un interès per embalatge de plàstics, paper, cartró i solucions ecològiques.

Química i plàstics

Amb unes vendes de gairebé 36 milions d'euros, la industria química és la segona indústria més gran de Polònia després dels aliments. Polònia té un dèficit comercial de productes químics (7,5 milions d'euros el 2016) i busca corregir aquesta situació facilitant l'entrada a inversors o empreses que vulguin produir al país.