• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci al Regne Unit

Informes país

El Regne Unit és un mercat ampli en el qual existeixen oportunitats de negoci en els sectors de l'alimentació, els esports, la indústria 4.0, les infraestructures i la construcció i la salut, entre d’altres.

Catalunya exporta principalment a Regne Unit vehicles (35,4%), aparells i material elèctric (8,5%) i plàstics (5,3%) el 2018. Les exportacions catalanes sumen 3.926,6 milions d'euros i representen el 20,7% de les exportacions de l’Estat espanyol a Regne Unit.

Oportunitats de negoci al Regne Unit

Oportunitats per a empreses catalanes al Regne Unit

 

Alimentació i productes gurmet

L'alimentació gurmet i diferenciada es consolida en un país que alhora marca tendències amb nous formats, com els restaurants pop up, food to go, click&collect... i desperta un ventall ampli d'oportunitats. Els aliments preparats són un sector en creixement; d'altres especialitats com el formatge segueixen augmentant, juntament amb la xarcuteria i els productes de confiteria. Les noves tendències culinàries i de format es traslladen alhora al food service (servei de restauració) a través del motor dels mil·lennistes i el segment jove de la població, que tenen nous hàbits i ganes d'experimentar.

Educació, formació i serveis editorials

El Regne Unit és un dels líders en Edtech, és a dir, la incorporació de tecnologies al sector educatiu. Prova d'això és que les escoles del país inverteixen més de 900 milions de lliures anualment i es comptabilitzen més de 1000 startups edtech al país. Per a solucions com digitalització de continguts, learning analytics, gamificació, entre d'altres, la competència és molt important, si bé el mercat és molt receptiu a les solucions innovadores.

Mobilitat intel·ligent al Regne Unit

El Ministeri de Transport ha publicat, el març del 2019, un document titulat El futur de la mobilitat una estratègia urbana, el qual explica com el Regne Unit es compromet a desenvolupar programes específics de mobilitat intel·ligent. A més de les inversions per fomentar el desenvolupament, la fabricació i el desplegament de vehicles d'emissions zero, vehicles connectats, autònoms i drons, el govern britànic acaba de posar a concurs més de 105 milions d'euros (90 milions de lliures), a repartir entre les quatre ciutats britàniques que resultin guanyadores del projecte Future of Mobility Zones.

Esports

Al Regne Unit el sector de l’esport està fortament desenvolupat, gràcies tant al teixit esportiu i a la cultura de l’esport, com al compromís governamental. Aquestes característiques donen lloc a un gran nombre i varietat d’esdeveniments esportius que demanden serveis esportius i recreatius o de transmissió, de la mateixa manera que fan que hi hagi una demanda constant de productes relacionats amb l’esport: des del tèxtil, fins a material especialitzat. 

Indústria 4.0 i impressió 3D

El Regne Unit ha fet de la modernització del sistema productiu un dels aspectes clau de la seva estratègia post Brexit. Es vol augmentar la introducció de tecnologia 4.0 als centres productius, mitjançant tecnologies digitals per guanyar en productivitat, qualitat i flexibilitat. Això crea oportunitats en sistemes de fabricació 4.0: robòtica 'intel·ligent', impressió 3D, intel·ligència artificial i anàlisi de dades, entre d'altres. 

Infraestructures i construcció

El govern britànic, s'ha compromès a que el sector de la construcció miri a les necessitats de futur, amb edificis i infraestructures de millor qualitat i més eficient, incorporant més tecnologia i a menor cost. Especialment en els nous edificis comercials i també a l’entorn residencial es van introduint tecnologies innovadores i sistemes intel·ligents com sensors per regular el consum de la calefacció o la llum, sistemes de control remot dels aparells i la recol·lecció de dades perquè el consum de les edificis sigui més eficient.

Comerç electrònic

Amb 46 milions d’usuaris d’internet, el Regne Unit és el líder europeu en vendes en línia, i és el país que presenta millors xifres de despesa per comprador. El mercat va assolir el 2018 vendes per un valor de 96.000 milions de lliures, gràcies a la presència de grans empreses líders en comerç digital.

Moble i hàbitat

Els projectes de contract en hotels, oficines i centres d’oci i entreteniment tenen un gran pes al Regne Unit. La construcció d’espais d’oficines és el tipus de projecte predominant, amb un creixement anual de l’ 11%. El sector al Regne Unit, i en especial a Londres, gaudeix d’una reputació de global hub d’arquitectura europea fent de porta d'entrada al mercat global. Això suposa una oportunitat per a les empreses catalanes de col·laborar amb empreses d’arquitectura globals, o proveïdors i distribuïdors d’articles de disseny per a projectes internacionals.

Salut i equipaments mèdics

El Regne Unit és un referent en salut digital i té el potencial de convertir-se en un líder mundial de la medicina preventiva, motivat també per la seva aposta estratègica per la investigació genòmica. Amb Londres, Oxford i Cambridge a l'epicentre, les grans empreses farmacèutiques, incloent AstraZeneca o GlaxoSmithKline, impulsen iniciatives d'Open Innovation o de Corporate Venturing en aquest àmbit.