• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci al Regne Unit

Informes país

El Regne Unit és un mercat ampli en el qual existeixen oportunitats de negoci en els sectors de l'alimentació, els esports, la indústria 4.0, les infraestructures i la construcció i la salut, entre d’altres.

Catalunya exporta principalment a Regne Unit vehicles (38,4%), aparells i material elèctric (7,8%) i plàstics i manufactures (5,6%) el 2017. Les exportacions catalanes representen el 21,3% de les exportacions de l’Estat espanyol a Regne Unit.

Oportunitats de negoci al Regne Unit

Oportunitats per a empreses catalanes al Regne Unit

 

Alimentació i productes gurmet

L'alimentació gurmet i diferenciada es consolida en un país que alhora marca tendències amb nous formats, com els restaurants pop up, food to go, click&collect... i desperta un ventall ampli d'oportunitats. Els aliments preparats són un sector en creixement; d'altres especialitats com el formatge segueixen augmentant, juntament amb la xarcuteria i els productes de confiteria. Les noves tendències culinàries i de format es traslladen alhora al food service (servei de restauració) a través del motor dels mil·lennistes i el segment jove de la població, que tenen nous hàbits i ganes d'experimentar.

Educació, formació i serveis editorials

El Regne Unit és un dels líders en Edtech, és a dir, la incorporació de tecnologies al sector educatiu. Prova d'això és que les escoles del país inverteixen més de 900 milions de lliures anualment i es comptabilitzen més de 1000 startups edtech al país. Per a solucions com digitalització de continguts, learning analytics, gamificació, entre d'altres, la competència és molt important, si bé el mercat és molt receptiu a les solucions innovadores.

Esports

Al Regne Unit el sector de l’esport està fortament desenvolupat, gràcies tant al teixit esportiu i a la cultura de l’esport, com al compromís governamental. Aquestes característiques donen lloc a un gran nombre i varietat d’esdeveniments esportius que demanden serveis esportius i recreatius o de transmissió, de la mateixa manera que fan que hi hagi una demanda constant de productes relacionats amb l’esport: des del tèxtil, fins a material especialitzat. 

Indústria 4.0 i impressió 3D

El Regne Unit ha fet de la modernització del sistema productiu un dels aspectes clau de la seva estratègia post Brexit. Es vol augmentar la introducció de tecnologia 4.0 als centres productius, mitjançant tecnologies digitals per guanyar en productivitat, qualitat i flexibilitat. Això crea oportunitats en sistemes de fabricació 4.0: robòtica 'intel·ligent', impressió 3D, intel·ligència artificial i anàlisi de dades, entre d'altres. 

Infraestructures i construcció

Malgrat que el  2017 el vot pel Brexit ha mostrat un impacte en el sector, la necessitat de construir més habitatges no ha disminuït, mentre que el discurs dels edificis intel·ligents es va traslladant de les autoritats públiques a la indústria. Això és especialment cert en els nous edificis comercials i també, a poc a poc, a l’entorn residencial, on es van introduint tecnologies innovadores i sistemes intel·ligents en les construccions i rehabilitacions, amb l’ajuda de la Internet de les coses.

Salut i equipaments mèdics

El Regne Unit és un referent en salut digital i té el potencial de convertir-se en un líder mundial de la medicina preventiva, motivat també per la seva aposta estratègica per la investigació genòmica. Amb Londres, Oxford i Cambridge a l'epicentre, les grans empreses farmacèutiques, incloent AstraZeneca o GlaxoSmithKline, impulsen iniciatives d'Open Innovation o de Corporate Venturing en aquest àmbit. 

Presentacions