Vins i caves de qualitat
A Catalunya existeixen més de 780 cellers dedicats a l'elaboració de vins i caves que posicionen els seus productes arreu del món. El nombre de treballadors suma prop de 26.000 persones.
Cercador
A Catalunya existeixen més de 780 cellers dedicats a l'elaboració de vins i caves que posicionen els seus productes arreu del món. El nombre de treballadors suma prop de 26.000 persones.
Exportació amb les Oficines Exteriors de Catalunya

Descobreix com podem ajudar-te a augmentar les teves exportacions o implantar-te als principals països del món
Internacionalització sectorial

Fes negoci en sectors específics de països concrets: el programa Catalan Wines als Estats Units i Alemanya o el d’Expansió Digital Health i Medtech, a Europa
Per on començar amb ACCIÓ: innovació, internacionalització, creixement i estratègia per a empreses

ACCIÓ t’acompanya en els teus primers passos per innovar, internacionalitzar-te, créixer i definir una estratègia empresarial. Contacta'ns i t'assessorarem

Estats Units
Vins, caves i begudes

Perú
Vins, caves i begudes
Al Perú, el consum de vi ha crescut un 55 % des de la pandèmia, i ha arribat als 2,8 litres per persona a l’any. Aquest augment reflecteix una demanda creixent, especialment a les zones urbanes com Lima.
Desplegar més opcions de Bona acceptació al Perú dels vins i caves catalansTot i existir una oferta àmplia de productes al sector, hi ha oportunitats per als vins i caves catalans, reconeguts per la seva qualitat.
L’Acord de Lliure Comerç UE-Perú facilita l’entrada de productes europeus, i el turisme gastronòmic i les polítiques públiques impulsen la cultura del vi. Un moment clau per ampliar la presència al mercat peruà.
Amagar més opcions de Bona acceptació al Perú dels vins i caves catalans
Argentina
Vins, caves i begudes
Els argentins valoren els vins i caves de qualitat, i els productes prèmium com el cava o varietats mediterrànies són una alternativa al tradicional malbec. El repte és diferenciar-se amb marca i tradició catalana en un mercat competitiu.
Desplegar més opcions de Alternatives al malbec argentíL’oportunitat a l'Argentina se centra especialment en el segment prèmium i espumosos.
La flexibilització de les importacions i l’interès creixent per productes europeus afavoreixen l’entrada de vins de qualitat.
També hi ha demanda creixent per productes ecològics i sostenibles. Cal adaptar-se a la normativa i a les preferències del consumidor argentí per tenir èxit en aquest mercat competitiu però receptiu.
Amagar més opcions de Alternatives al malbec argentí
Alemanya
Vins, caves i begudes
Cada cop més consumidors alemanys prefereixen alternatives sense alcohol. Les vendes van assolir el 2024 un record històric d’uns 27.500 milions d’euros. Els refrescos i les begudes innovadores sense alcohol són particularment populars.
Desplegar més opcions de Mescla atractiva entre salut, sabor i ingredients funcionalsLes vendes de begudes preparades per beure (RTD) consumides a casa seran d’aprox. 1.350 milions d’euros el 2025. Les vendes fora de casa seran de 476,83 milions d’euros al 2025. Les RTD amb cafè i te gelat són particularment populars, però les variants alcohòliques com la sidra i els licors guanyen importància.
Al voltant del 65 % dels consumidors alemanys prefereixen RTD que contenen ingredients que promouen la salut, com vitamines, superaliments o additius funcionals.
L’envàs sostenible influeix també en les decisions de compra. Tot i la davallada, Alemanya continua sent un mercat líder de vins escumosos, centrant-se en productes d’alta qualitat, sense alcohol i escumosos naturals.
Amagar més opcions de Mescla atractiva entre salut, sabor i ingredients funcionalsVols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci
Vols saber més sobre oportunitats de negoci?
Amb un consum anual de més de 33.000 milions de litres, els EUA són el primer mercat mundial de vi i un dels principals en escumosos. El cava català ja té una bona presència però encara gran marge de creixement.
Desplegar més opcions de El cava i el vi català tenen un lloc a cada taula americanaEl consumidor americà valora l’origen, la qualitat i l’autenticitat, i obre una oportunitat clara per reforçar la presència del sector en aquest mercat, que importa més de 1.500 milions d’euros anuals en vi, amb un creixement sostingut en el segment prèmium i escumós.
El consumidor americà aposta per productes amb identitat, sostenibles i amb valor afegit, especialment en ciutats com Nova York, Miami i Los Angeles.
Catalunya, amb 12 DO i un lideratge mundial en producció de cava, té l’avantatge competitiu d’oferir qualitat, tradició i innovació. La projecció internacional, l’enoturisme i l’auge del consum de vi jove i ecològic reforcen l’oportunitat per consolidar i expandir la presència catalana al mercat americà.
Amagar més opcions de El cava i el vi català tenen un lloc a cada taula americana