ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

"És molt important desenvolupar una relació a llarg termini"

Idees d'experts   Eduard Garcia

És convenient desenvolupar una relació a llarg termini quan s'accedeix al mercat de l'Àfrica subsahariana perquè dóna sostenibilitat a l'empresa i la marca. Per fer-ho, Eduard Garcia, director de l'area Àfrica, Orient Mitjà, Àsia i Oceania de Germans Boada, explica que cal trepitjar el terreny i promoure la col·laboració a través de seminaris, fires i contacte directe amb el client.

Idees Força

Àfrica és un continent ric en recursos naturals. La Xina hi té una presència important i tenen avantatge competitiu en preu. El desenvolupament del continent està lligat a la construcció.

Per Germans Boada, els indicadors per saber a on li interessa instal·lar-se són el PIB per càpita i el consum ceràmic.

Germans Boada afirma que és molt important cercar desenvolupar una relació a llarg termini, ja que dóna sostenibilitat a l'empresa i a la marca.

Cal aprofundir en la col·laboració i crear valor. Per fer-ho s'ha de trepitjar el terreny i estar al costat del client. Germans Boada ho fa amb seminaris, fires i contacte directe amb el client.

Per entrar a l'Àfrica agafar l'avió no és la manera més adequada. Germans Boada ho fa a partir de fires internacionals, col·laboracions amb fabricants de ceràmica i les missions internacionals.

Perfil digital