ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Serveis d’internacionalització sectorial
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Serveis d’internacionalització sectorial

La porta d’entrada a països i àmbits específics

Hi ha mercats i sectors que s’han de viure per entendre’n els matisos i entrar-hi amb bon peu. Per fer-ho, és indispensable conèixer els canals i distribuïdors d’entrada o identificar les oportunitats i les necessitats concretes. Els Serveis d’internacionalització sectorial són programes a mida de cada àmbit i país que, seguint els passos específics, t’hi obriran les portes. Consulta tots els programes especialitzats disponibles i apunta’t al que s’adapti més a les teves necessitats.

Si no trobes el teu sector empresarial a la llista, consulta’ns. ACCIÓ t’ofereix molts altres serveis d’internacionalització a mida de la teva empresa.

 

Descobreix els Serveis d'internacionalització sectorial


Export COVID-19 Solutions - Les teves solucions contra el coronavirus, a tot el món

Què ofereix?

Tens productes o serveis adreçats a pal·liar els efectes de la COVID-19? Estàs preparat per vendre’ls internacionalment? La teva empresa s’ha transformat per desenvolupar nous productes contra la crisi?

El servei Export COVID-19 Solutions t’ajudarà a exportar les teves solucions contra l’emergència sanitària a nous països. Si la teva empresa produeix material sanitari o de protecció, productes o serveis tecnològics o altres solucions relacionades amb la lluita contra els efectes de la malaltia, t’ajudem a portar-les a nous països.

L’Export COVID-19 Solutions ofereix l’assessorament que et permetrà conèixer els aspectes clau per vendre els teus productes a tot el món en un moment com l’actual. Tot plegat a través del coneixement expert i local de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ, un actiu diferencial per aprofitar les oportunitats i esquivar els obstacles a l’exportació.

En una situació extraordinària com l’actual resulta imprescindible conèixer les barreres que poden sorgir: marcs normatius diferents, canvis en els canals de distribució o nous compradors, entre d’altres, són les barreres més habituals.

Vols vendre internacionalment les teves solucions contra la COVID-19? T’ajudem a fer-ho possible, sol·licita ara el servei!

A qui va dirigit?

El servei Export COVID-19 Solutions va dirigit a empreses o centres tecnològics que vulguin exportar els seus productes, serveis o tecnologies dirigides a pal·liar els efectes del coronavirus.

Te’ns algun dubte? Te’l resolem!

Com funciona?

El servei Export COVID-19 Solutions funciona en quatre fases successives:

 • Fase prèvia (avaluació). Una vegada hagis fet la sol·licitud, els nostres consultors avaluaran el teu producte o servei per fer un primer aterratge de les oportunitats i barreres als mercats escollits. Aquí veurem fins a quin punt té sentit per tu aprofitar aquest servei i, si és així, ens posem en marxa
 • Fase assessorament. Et reuniràs de forma individual i a través de videoconferència amb l’Oficina Exterior del país d’interès per aclarir tots els dubtes que tinguis: t’assessorarem sobre les regulacions del país per el producte o servei en qüestió; els canals de comercialització més adequats i la tipologia de contactes a qui oferir les solucions
 • Fase projecte. Les Oficines Exteriors contactaran amb els importadors i distribuïdors locals més adequats pel teu producte. A més, també redactaran un informe final amb les conclusions específiques per al teu sector, producte i país i amb les recomanacions en termes d’homologacions, certificacions o vies d’entrada
 • Fase de reunions amb acompanyament. L’equip de l’Oficina Exterior t’organitzarà les diverses reunions clau per intentar col·locar el teu producte o servei al país de destinació i t’acompanyarà en aquestes reunions virtuals per ajudar-te a treure’n el màxim partit

Si vols saber-ne més detalls, contacta amb nosaltres!

Cost, durada i sol·licitud

Aquest tipus de servei es presta principalment des de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ, amb els seus equips experts en les particularitats de cada país.

Cada projecte concret pot durar aproximadament 3 mesos i té una càrrega horària prevista de 90 hores.

Les empreses que sol·licitin aquest servei disposaran del descompte extraordinari COVID 50% (el preu final del servei serà de 900 euros).

Pots consultar els detalls dels preus dels serveis de les Oficines Exteriors (document .PDF), on l’empresa assumeix parcialment el cost del servei, que és cofinançat per ACCIÓ.

T’agradaria vendre els teus productes a través del servei Export COVID-19 Solutions? Sol·licita’l ara!


Catalan Wines - Aconsegueix que el món tasti els teus vins i caves

Què ofereix?

Portar els teus vins i caves als mercats dels dos principals importadors de vins del món és possible gràcies al Catalan Wines. Aquest servei et facilita l’entrada als Estats Units, Alemanya i puntualment en altres països per tal que puguis presentar el teu producte a diferents professionals del sector. El programa Catalan Wines et permet gaudir d’aquests serveis:

Consultoria individual

 • T’assessorem sobre la millor estratègia de distribució i política de preus
 • T’acompanyem en l’elecció dels productes que millor s’ajusten al mercat
 • T’ajudem a preparar materials promocionals

 

Comercialització

 • Organitzem esdeveniments de presentació i tast de productes a diferents ciutats
 • Et posem en contacte amb professionals del món del vi: importadors, distribuïdors, restaurants, sommeliers, botigues de vi, supermercats i premsa especialitzada

 

Estratègia digital

Contacta amb ACCIÓ per obrir mercats als teus vins i caves!

A qui va dirigit?

El programa Catalan Wines va dirigit a tots aquells cellers catalans que vulguin ampliar el seu negoci dirigint-se al mercat dels Estats Units i Alemanya.

Consulta’ns per conèixer-ne tots els detalls.

Estats Units

Els Estats Units són el primer importador mundial de vins. Des del 2010, Catalan Wines hi ha organitzat 30 esdeveniments de tasts de vins professionals a diferents ciutats amb una cinquantena de cellers de 10 DO catalanes diferents. Dos de cada tres han repetit en les diferents edicions i el 73% dels cellers participants del programa han tancat acords comercials.

Descobreix com entrar al mercat nord-americà.

Alemanya

Alemanya té un alt potencial d’importació i és el primer país on Catalunya exporta vins i caves. És per això que l’any 2014 es va replicar el programa dels Estats Units al país germànic. A més dels esdeveniments de tast, aquest servei incorpora una plataforma de promoció digital que contribueix a familiaritzar els consumidors alemanys amb els productes catalans i a optimitzar la inversió del celler en màrqueting digital. Des del naixement del programa ja s’han promocionat més de 35 cellers catalans i el 40% dels participants han tancat acords comercials.

Descobreix com entrar al mercat alemany.

Altres països

A banda d’esdeveniments als Estats Units i a Alemanya, el programa Catalan Wines organitza de forma puntual activitats en altres països amb bones oportunitats de negoci pels cellers catalans.

Darrerament s’han organitzat esdeveniments a Dinamarca, Bèlgica i els Països Baixos. Durant l’any 2020, el programa portarà les seves activitats al Japó i a Suïssa. Descobreix-les!

Sol·licitud

El programa Catalan Wines és un servei permanent d’ACCIÓ.

Sol·licita’l!


Mexicauto - Forma part del sector de l’automòbil a Mèxic

Què ofereix?

Et dediques al sector de l’automoció? Vols conèixer més a fons el mercat mexicà? Tant se val si produeixes peces electròniques, retrovisors o caixes de canvi, formar part del Mexicauto va molt més enllà d’un servei concret, és convertir-te en una part activa de la xarxa d’empreses catalanes del sector de l’automoció i que ja treballen al país nord-americà. Una oportunitat per saber a qui vendre els teus productes o com ampliar la teva presència al país. No et tanquis cap porta i puja al vehicle que farà créixer el teu negoci, suma’t al Mexicauto! Repassa tot el que et aportar:

 • Una primera trobada amb els nostres consultors experts en internacionalització per explicar-nos els teus plans i dissenyar un full de ruta per començar a fer-los realitat.
 • Una videoconferència amb la directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Mèxic DF, que porta més de 10 anys acompanyant empreses catalanes d’automoció.
 • Prioritat d’accés en les actuacions agrupades que realitza ACCIÓ en el marc del sector de l’automoció a Mèxic.
 • Estar al dia de tot el que es mou en aquest sector a Mèxic mitjançant comunicacions periòdiques i el contacte directe amb els nostres consultors.
 • Podràs participar als dos esmorzars de treball anuals per parlar de temes d’interès i intercanviar experiències amb altres empreses catalanes que també operen en aquest sector a Mèxic.
 • Accés a México Responde: obtindràs resposta als teus dubtes sobre el procés d’entrada i/o consolidació al país.

I a tot plegat, hi pots sumar tots els serveis d’internacionalització habituals d’ACCIÓ. No deixis que t’ho expliquin, apunta’t al Mexicauto!

A qui va dirigit?

Mexicauto es dirigeix a empreses catalanes de qualsevol àmbit dins del sector de l’automoció que operin a Mèxic o tinguin interès a fer-ho. Tant si ja estàs establert al país com si tot just comences a interessar-t’hi, al Mexicauto hi ha lloc per a tu.

Tens algun dubte? Te’ls resolem!

Com funciona?

Un cop sol·licitis formar part del Mexicauto, ens posarem en contacte amb tu per establir una primera trobada amb els nostres experts. Parlarem sobre la teva empresa, quines opcions tens a Mèxic i plantejarem un primer full de ruta en funció de les teves necessitats. A més, podràs realitzar una videoconferència amb la directora d’ACCIÓ a Mèxic DF, experta en el sector automoció, per establir els primers passos de col·laboració.

D’altra banda, un cop t’inscriguis a Mexicauto començaràs a gaudir de la resta d’avantatges de formar-ne part. Et mantindrem al dia de totes les activitats específiques, actuacions agrupades o informacions rellevants del sector a Mèxic.

Contacta amb nosaltres per conèixer tots els detalls i multiplicar les teves opcions de fer negoci!

Cost i sol·licitud

Formar part del Mexicauto és gratuït, així com l’assessorament i les primeres propostes de full de ruta.

No t’ho pensis més i apunta-t’hi ara!

Propers programes especialitzats

Des de les nostres oficines a Catalunya i a tot el món estem constantment treballant en la posada en marxa de nous programes especialitzats per a les empreses catalanes per aprofitar les oportunitats de sectors específics en països i mercats concrets. Durant aquest 2020, estem explorant les següents oportunitats:

 • Subcontractació industrial a França i Alemanya: dona’t a conèixer als principals compradors industrials francesos i alemanys amb la visibilitat i el segell de garantia de qualitat que t’ofereixen les Oficines d’ACCIÓ a París i Berlín. Informa-t'en!
 • UK Food Retail: Programa d'acompanyament del sector alimentació per entrar a la gran distribució del Regne Unit: millora i adapta els teus productes per vendre en un mercat altament competitiu. Informa-t'en!
 • US Fashion Consulting: Oportunitats del sector tèxtil i moda als grans centres urbans dels Estats Units. Informa-t'en!

Si vols saber més d’aquests programes pilot, posa’t en contacte amb nosaltres.

Serveis d’internacionalització sectorial: experiències i publicacions