ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

"Per anar a l'Àfrica cal ser sostenibles i integrar-se a la comunitat de rebuda"

Idees d'experts   Sergi Codonyer

Cada país i zona de l'Àfrica és diferent i cal fer una bona anàlisi abans d'anar-hi. Però l'èxit en aquest continent depèn també molt de l'actitud que adoptis. Sergi Codonyer, PAC Manager a Equatorial Coca-Cola Bottling Company, recomana no anar a col·locar un producte o a fer negoci sinó amb una actitud més sostenible, consistent a integrar-se i ajudar la comunitat que ens rebi per guanyar-nos el suport de la gent.

Idees Força

Cada país i zona de l'Àfrica és diferent i cal una bona anàlisi prèvia abans d'anar-hi. Hi ha moltes realitats: països estables amb democràcia consolidada i seguretat, i altres amb conflictes. I entremig, molts casos diferents.

Per anar a l'Àfrica, cal ser sostenibles i adaptar-se i integrar-se a les comunitats on es vulgui anar.

Coca-Cola té una fundació que treballa per millorar les comunitats on treballem. El missatge és treballar junts per un món millor. Primer es va a ajudar, i després a fer negoci.

La llicència per operar en un país la dóna el govern. Però n'hi ha una altra de molt important: la social. Segons la teva actitud, a la comunitat li agradarà la teva presència o no.

No és un continent senzill. L'Àfrica està ple de mancances i oportunitats. La majoria de coses funcionaran per vosaltres mateixos, per l'actitud que adopteu.

Cal gaudir de l'aventura, i adaptar-se al lloc on es vagi.

Perfil digital