• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a França

Informes país

França ofereix oportunitats de negoci en sectors com el de l'alimentació, l'automoció, la biotecnologia, l'economia circular, la indústria 4.0, la logística o la química i els plàstics, entre d'altres.

Les exportacions catalanes a França han assolit els 11.497,6 milions d’euros el 2018, un 2,4% més que l’any anterior, que és la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes que Catalunya exporta principalment a França són els vehicles (13,9%), plàstics (8,4%) i maquinària (5,6%).

Oportunitats de negoci a França

Oportunitats per a empreses catalanes a França

 

Alimentació

França és el segon mercat europeu de productes alimentaris ecològics. Les vendes de productes procedents de l'agricultura ecològica pel conjunt dels circuits de distribució van sobrepassar més de 9.000 milions d'euros el 2018, un 13% més respecte al 2017.

Biotecnologia

França és el segon país d'Europa on més productes relacionats amb la biotecnologia es desenvolupen actualment. El país compta amb set clústers d'innovació que treballen en el sector farmacèutic-biotecnològic. És un escenari molt favorable per a la creació de noves empreses sorgides d'aquests centres de recerca França.

Economia circular

França és un país capdavanter de l'economia col·laborativa a Europa, amb un 36% d'usuaris de plataformes col·laboratives (a Espanya és del 19%). Segons fonts del Govern francès, el mercat podria multiplicar-se per 20 en els propers 10 anys. A França es creen més de 50 empreses en aquest sector cada any, sector que va generar un volum de negocis de més de 3 500 milions d'euros el 2015.

Indústria 4.0 i impressió 3D

El govern francès ha anunciat un fons de 1.500 milions d'euros per desenvolupar la intel·ligència artificial a França. En particular, es fomentarà la salut i la investigació i es busquen col·laboracions a nivell europeu. 

Infraestructures i construcció

El projecte urbanístic Grand Paris és el projecte urbà i d'infraestructures més importants d'Europa. Es tracta del desenvolupament del transport públic de la regió de París amb la creació de més de 200 km de línies de metro automàtic fins al 2030. El projecte implica grans obres de construcció al voltant de les 68 estacions, que seran de nova creació o renovades. Això suposa oportunitats de negoci en contractació pública.

Logística, comerç electrònic i distribució

El dinamisme del sector detall a França continua sent molt rellevant. L'oficina exterior d’ACCIÓ a París compta amb una dilatada experiència en l'obertura de punts de venda de diferents sectors (moda, equipament per a la llar, alimentació, etc.).

Sector immobiliari

El sector immobiliari està renovant-se i acollint noves tecnologies, sobretot a través d'startups que els ajuden a adquirir processos més efectius i ràpids. Tot i que el sector immobiliari estava trigant més en invertir en noves tecnologies, es comença a notar un canvi en les empreses, que ja fan servir solucions innovadores per a la gestió i venda de propietats.

Química i plàstics

El sector de la química verda a França és transversal i està implantat en molts sectors industrials: agroindústria, automòbil, detergents i cosmètica. Representa una oportunitat de mercat, més especialment en el subsector dels bioplàstics. Les indústries franceses dels sectors químic i del paper cartró ocupen el 5 è i el 14 è lloc, respectivament, en el rànquing mundial.

Smart Cities

El projecte “Grand Paris” és el projecte urbà i d’infraestructures més importants d'Europa: és el desenvolupament del transport públic de la regió de París amb la creació de més de 200 km de línies de metro automàtic fins al 2030. “Grand Paris” genera oportunitats de negoci en contractació pública per a empreses amb solucions de l’àmbit de les Smart Cities.

Tèxtil i moda

El mercat de teixits tècnics a França representa un 17% del total de la indústria tèxtil i es preveu que aquesta xifra augmenti el 34% de cara al 2020. L'ús i la producció de tèxtils intel·ligents i d'interfícies electròniques adaptables a la roba és cada cop més important a França.

TIC i transformació digital

París organitzarà els Jocs Olímpics de 2024. Això implica unes inversions importants a França pel que fa a les obres de construcció però també per a les empreses tecnològiques. Del pressupost total de 3.200 milions, 50 milions d'euros seran destinats a un fons de suport per a la innovació de caire ecològic.

Wellness & beauty

La Silver Economy mou 100.000 milions d'euros a França, i es preveu que arribarà als 130.000 milions el 2025. Tenen especial importància la SilverTech i l’e-salut: un 12 del PIB es destina a sanitat, un 80 del qual a població sènior. El govern francès ha pres mesures per fer front al creixement del nombre de jubilats i de malalties cròniques, i aposta, per exemple, pel foment de l'e-salut per modernitzar el sistema de salut.