ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Serveis d’internacionalització sectorial
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Serveis d’internacionalització sectorial

La porta d’entrada a països i àmbits específics

Hi ha mercats i sectors que s’han de viure per entendre’n els matisos i entrar-hi amb bon peu. Per fer-ho, és indispensable conèixer els canals i distribuïdors d’entrada o identificar les oportunitats i les necessitats concretes. Els Serveis d’internacionalització sectorial són programes a mida de cada àmbit i país que, seguint els passos específics, t’hi obriran les portes. Consulta tots els programes especialitzats disponibles i apunta’t al que s’adapti més a les teves necessitats.

Si no trobes el teu sector empresarial a la llista, consulta’ns. ACCIÓ t’ofereix molts altres serveis d’internacionalització a mida de la teva empresa.

 

Descobreix els Serveis d'internacionalització sectorial

Catalan Wines - Aconsegueix que el món tasti els teus vins i caves

Què ofereix?

Portar els teus vins i caves als mercats dels dos principals importadors de vins del món és possible gràcies al Catalan Wines. Aquest servei et facilita l’entrada als Estats Units, Alemanya i puntualment en altres països per tal que puguis presentar el teu producte a diferents professionals del sector. El programa Catalan Wines et permet gaudir d’aquests serveis:

Consultoria individual

 • T’assessorem sobre la millor estratègia de distribució i política de preus
 • T’acompanyem en l’elecció dels productes que millor s’ajusten al mercat
 • T’ajudem a preparar materials promocionals

 

Comercialització

 • Organitzem esdeveniments de presentació i tast de productes a diferents ciutats
 • Et posem en contacte amb professionals del món del vi: importadors, distribuïdors, restaurants, sommeliers, botigues de vi, supermercats i premsa especialitzada

 

Estratègia digital

Contacta amb ACCIÓ per obrir mercats als teus vins i caves!

Estats Units

Els Estats Units són el primer importador mundial de vins. Des del 2010, Catalan Wines hi ha organitzat 30 esdeveniments de tasts de vins professionals a diferents ciutats amb una cinquantena de cellers de 10 DO catalanes diferents. Dos de cada tres han repetit en les diferents edicions i el 73% dels cellers participants del programa han tancat acords comercials.

Descobreix com entrar al mercat nord-americà.

Alemanya

Alemanya té un alt potencial d’importació i és el primer país on Catalunya exporta vins i caves. És per això que l’any 2014 es va replicar el programa dels Estats Units al país germànic. A més dels esdeveniments de tast, aquest servei incorpora una plataforma de promoció digital que contribueix a familiaritzar els consumidors alemanys amb els productes catalans i a optimitzar la inversió del celler en màrqueting digital. Des del naixement del programa ja s’han promocionat més de 35 cellers catalans i el 40% dels participants han tancat acords comercials.

Descobreix com entrar al mercat alemany.

Altres països

A banda d’esdeveniments als Estats Units i a Alemanya, el programa Catalan Wines organitza de forma puntual activitats en altres països amb bones oportunitats de negoci pels cellers catalans.

Darrerament s’han organitzat esdeveniments a Dinamarca, Bèlgica i els Països Baixos. Durant l’any 2020, el programa portarà les seves activitats al Japó i a Suïssa. Descobreix-les!

A qui va dirigit?

El programa Catalan Wines va dirigit a tots aquells cellers catalans que vulguin ampliar el seu negoci dirigint-se al mercat dels Estats Units i Alemanya.

Consulta’ns per conèixer-ne tots els detalls.

Sol·licitud

El programa Catalan Wines és un servei permanent d’ACCIÓ.

Sol·licita’l!

Expansió Beauty - Ven els teus productes de bellesa a Alemanya i als Estats Units

Què ofereix?

Tens una marca de productes de bellesa i cosmètica? Ofereixes maquillatge, fragàncies o productes d’higiene i de cura personal i estàs en fase d’expansió internacional? El servei Expansió Beauty t’ofereix la possibilitat d’expandir-te a dos països punters pel sector de la cosmètica: els Estats Units i Alemanya.

Aquest servei d’ACCIÓ et proposa un recorregut amb experts locals del sector per ajudar-te a definir la millor estratègia d’entrada i facilitar-te l’expansió en aquests dos mercats. Una iniciativa única per preparar la teva empresa pels reptes que suposa vendre a dos mercats exigents i amb tantes oportunitats a la vegada.

El servei Expansió Beauty disposa d’un programa especialitzat per a cada mercat amb l’objectiu d’adaptar l’estratègia de l’empresa a les demandes del país. En tots dos casos, el recorregut està format per tres fases per facilitar-te l’expansió: una fase inicial d’assessorament, una segona d’acompanyament per accedir al mercat i una tercera de seguiment.

El servei compte amb el suport de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ a Alemanya i els Estats Units i amb la col·laboració d’experts locals.

T’agradaria participar-hi? La convocatòria per accedir al servei Expansió Beauty és oberta!

Alemanya

Per aconseguir posar els peus a Alemanya, el servei Expansió Beauty és l’oportunitat que necessites per accedir a un mercat madur i amb una competència de marques i productes molt elevada. Per Alemanya, el servei està format per aquestes fases:

 1. Assessorament estratègic: assessorament individualitzat amb una experta sectorial d’Alemanya per analitzar la proposta de valor de la teva empresa i definir la millor estratègia d’entrada. Després de dues reunions virtuals, l’empresa rebrà un informe de recomanacions per accedir al mercat.
 2. Accés al mercat: acompanyament per planificar les actuacions necessàries per ajudar-te a entrar al mercat. Rebràs suport per identificar i contactar amb els socis comercials, els distribuïdors i els clients potencials més adequats per a tu.
 3. Seguiment: El servei disposa d’una última fase seguiment a través de reunions individuals i agrupades.

 

T’agradaria participar-hi? La convocatòria del servei Expansió Beauty a Alemanya és oberta. Sol·licita el servei o demana més informació!

Estats Units

Els Estats Units és la primera divisió mundial dels productes cosmètics i de bellesa i un mercat imprescindible per a moltes marques europees que ja hi fan negoci. El servei Expansió Beauty dedicat als Estats Units et permet posar -literalment- els peus al país i preparar la millor estratègia.

 1. Bootcamp on-line: Fase d’assessorament que inclourà 6 sessions de formació en grup per conèixer els canals de comercialització, aspectes logístics i reguladors o estratègies de màrqueting, entre d’altres. A més, aquesta fase comptarà amb 6 sessions de consultoria individualitzada per definir un pla de treball i la millor estratègia d’entrada.
 2. Bootcamp presencial: En aquesta fase tindràs l’oportunitat de realitzar un viatge de prospecció a Nova York (juny del 2022) per conèixer de primera mà el funcionament del sector als Estats Units a partir d’una agenda preparada per l’ocasió. Durant 4 dies coneixeràs els actors més rellevants i l’experiència de directius que ja s’han implantat al país i et reuniràs de manera individual amb possibles socis comercials.
 3. Seguiment: El servei disposa d’una última fase seguiment a través de reunions individuals i agrupades.

 

T’agradaria participar-hi? La convocatòria del servei Expansió Beauty als Estats Units és oberta. Sol·licita el servei o demana més informació!

A qui va dirigit?

El servei Expansió Beauty va dirigit a empreses catalanes amb una marca cosmètica pròpia i que es dirigeixin al canal retail o al canal professional. Com que Alemanya i els Estats són dos mercats molt diferenciats, com també ho és el servei, les empreses han de complir les següents característiques*:

Alemanya:

 • Empresa amb producte i marca pròpia enfocada al canal retail. El producte ha de ser diferencial i innovador.
 • Experiència prèvia exportadora en un mercat.
 • Facturació mínima de 100.000 euros.

Estats Units:

 • Empresa amb producte i marca pròpia enfocada al canal retail i/o professional.
 • Experiència prèvia exportadora en tres mercats.
 • Amb capacitat per invertir temps i recursos en la seva entrada als Estats Units i amb facturació mínima 500.000 euros.

La convocatòria per accedir al servei Expansió Beauty és oberta! Sol·licita’l ara o demana més informació!

*Si la teva empresa no compleix amb aquests requisits, ACCIÓ et pot oferir altres vies d’expansió internacional. Contacta’ns ara!

Cost i sol·licitud

El servei Expansió Beauty finalitza el 10 de desembre.

El cost del servei a Alemanya és de 390 euros, en la seva fase inicial dedicada a l’Assessorament i de 1.350 euros en la seva fase d’Accés al mercat. Per accedir a la segona fase és imprescindible realitzar la primera.

Per Estats Units, el cost del servei del Bootcamp on-line i el Bootcamp presencial és de 1.880 euros (no inclou les despeses de viatge i d'organització).

T’agradaria participar-hi? La convocatòria per accedir al servei Expansió Beauty és oberta! Sol·licita’l ara o demana més informació!

Mexicauto - Forma part del sector de l’automòbil a Mèxic

Què ofereix?

Et dediques al sector de l’automoció? Vols conèixer més a fons el mercat mexicà? Tant se val si produeixes peces electròniques, retrovisors o caixes de canvi, formar part del Mexicauto va molt més enllà d’un servei concret, és convertir-te en una part activa de la xarxa d’empreses catalanes del sector de l’automoció i que ja treballen al país nord-americà. Una oportunitat per saber a qui vendre els teus productes o com ampliar la teva presència al país. No et tanquis cap porta i puja al vehicle que farà créixer el teu negoci, suma’t al Mexicauto! Repassa tot el que et aportar:

 • Una primera trobada amb els nostres consultors experts en internacionalització per explicar-nos els teus plans i dissenyar un full de ruta per començar a fer-los realitat.
 • Una videoconferència amb la directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Mèxic DF, que porta més de 10 anys acompanyant empreses catalanes d’automoció.
 • Prioritat d’accés en les actuacions agrupades que realitza ACCIÓ en el marc del sector de l’automoció a Mèxic.
 • Estar al dia de tot el que es mou en aquest sector a Mèxic mitjançant comunicacions periòdiques i el contacte directe amb els nostres consultors.
 • Podràs participar als dos esmorzars de treball anuals per parlar de temes d’interès i intercanviar experiències amb altres empreses catalanes que també operen en aquest sector a Mèxic.
 • Accés a México Responde: obtindràs resposta als teus dubtes sobre el procés d’entrada i/o consolidació al país.

I a tot plegat, hi pots sumar tots els serveis d’internacionalització habituals d’ACCIÓ. No deixis que t’ho expliquin, apunta’t al Mexicauto!

A qui va dirigit?

Mexicauto es dirigeix a empreses catalanes de qualsevol àmbit dins del sector de l’automoció que operin a Mèxic o tinguin interès a fer-ho. Tant si ja estàs establert al país com si tot just comences a interessar-t’hi, al Mexicauto hi ha lloc per a tu.

Tens algun dubte? Te’ls resolem!

Com funciona?

Un cop sol·licitis formar part del Mexicauto, ens posarem en contacte amb tu per establir una primera trobada amb els nostres experts. Parlarem sobre la teva empresa, quines opcions tens a Mèxic i plantejarem un primer full de ruta en funció de les teves necessitats. A més, podràs realitzar una videoconferència amb la directora d’ACCIÓ a Mèxic DF, experta en el sector automoció, per establir els primers passos de col·laboració.

D’altra banda, un cop t’inscriguis a Mexicauto començaràs a gaudir de la resta d’avantatges de formar-ne part. Et mantindrem al dia de totes les activitats específiques, actuacions agrupades o informacions rellevants del sector a Mèxic.

Contacta amb nosaltres per conèixer tots els detalls i multiplicar les teves opcions de fer negoci!

Cost i sol·licitud

Formar part del Mexicauto és gratuït, així com l’assessorament i les primeres propostes de full de ruta.

No t’ho pensis més i apunta-t’hi ara!

Propers programes especialitzats

Des de les nostres oficines a Catalunya i a tot el món estem constantment treballant en la posada en marxa de nous programes especialitzats per a les empreses catalanes per aprofitar les oportunitats de sectors específics en països i mercats concrets. Durant aquest 2020, estem explorant les següents oportunitats:

 • Subcontractació industrial a França i Alemanya: dona’t a conèixer als principals compradors industrials francesos i alemanys amb la visibilitat i el segell de garantia de qualitat que t’ofereixen les Oficines d’ACCIÓ a París i Berlín. Informa-te'n!
 • UK Food Retail: Programa d'acompanyament del sector alimentació per entrar a la gran distribució del Regne Unit: millora i adapta els teus productes per vendre en un mercat altament competitiu. Informa-te'n!
 • US Fashion Consulting: Oportunitats del sector tèxtil i moda als grans centres urbans dels Estats Units. Informa-te'n!

Si vols saber més d’aquests programes pilot, posa’t en contacte amb nosaltres.

Serveis d’internacionalització sectorial: experiències i publicacions