ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Norwegian inaugura a l’aeroport de Barcelona l’ampliació de la seva seu corporativa al Sud d’Europa

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha presidit avui a l’Aeroport de Barcelona, la inauguració de l’ampliació de la seu de la companyia aèria Norwegian al Sud d’Europa

28/11/2016 01:15
Imatge per defecte

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha presidit avui a l’Aeroport de Barcelona, la inauguració de l’ampliació de la seu de la companyia aèria Norwegian al Sud d’Europa, en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident de Recursos Humans del Grup Norwegian, Jan Dahm-Simonsen, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, el director-gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Carbonell i la directora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, Sònia Corrochano

El 2017, Norwegian donarà feina a 755 persones a Barcelona, entre personal administratiu, de vol i d’assistència en terra, la qual cosa implica una creixement d’un 113% respecte als 354 empleats d’ara. La seu corporativa a Barcelona ha crescut a fins a 69 empleats a dia d’avui, i en seran 125 a l’agost. La base operativa de Norwegian al Prat creixerà de cinc avions a nou a l’agost, dels quals set operaran rutes de curt i mig radi i els dos avions restants les quatre transatlàntiques als Estats Units: Los Angeles, San Francisco, Nova York i Miami.

En el marc de l’acte d’inauguració, el conseller Baiget ha felicitat la companyia pel seu dinamisme  i aposta per un creixement constant, a més ha afegit que aquesta ampliació “és un pas endavant que confirma que Barcelona i Catalunya és un pol d’atracció econòmica i turística”. El conseller Baiget ha assegurat també que “cal continuar treballant plegats, administracions i sector privat, per aconseguir projectes d’èxit com aquest que ens permeten tenir presència al món, generar ocupació de qualitat i noves oportunitats”.

Norwegian és la tercera low-cost europea —i també la sisena mundial— en volum de passatgers, havent-ne transportat quasi 28,6 milions en els dotze mesos fins al 31 d’octubre. L’aerolínia opera més de 450 rutes a més de 130 destinacions a Europa, Nord d’Àfrica, Pròxim Orient, Tailàndia, el Carib i els Estats Units. Va iniciar les seves operacions a  Catalunya,  a l’Aeroport de Barcelona, el 2008.

Norwegian inaugura a l’aeroport de Barcelona l’ampliació de la seva seu corporativa al Sud d’Europa