ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El conseller Baiget inaugura a la Xina la fàbrica de l'empresa d'automoció catalana AMES, que arribarà a ocupar 250 treballadors

baiget-inaugura-planta
  • El conseller d’Empresa i Coneixement ha inaugurat la planta de producció de la companyia catalana ubicada a la regió de Wuhu, prop de Shanghai, que haurà suposat una inversió de 14 milions d’euros.
  • La fàbrica ocupa actualment 3.400 m2 i 24 treballadors, però AMES preveu que després d’una fase d’ampliació el 2021 comptarà amb una superfície de 14.500m2 i donarà feina a 250 persones.
  • L’obertura de la planta, que començarà a produir en sèrie aquest mes de maig, ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina exterior de Comerç i Inversions a Pequín.
  • La inauguració s’emmarca dins la missió comercial i institucional de la Generalitat a la Xina i Hong Kong que s’allargarà fins aquest divendres i que compta amb la participació de 40 empreses catalanes

 

Wuhu (la Xina), 28 de març de 2017.- El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat aquest dimarts al matí la fàbrica de l’empresa d’automoció catalana AMES a la Xina. Ubicada a la regió de Wuhu, prop de Xangai, es tracta d’una planta de producció de peces estructurals sinteritzades que ja es troba operativa i que compta actualment amb una superfície de 3.400 m2 i 24 treballadors.

Tot i això, la previsió de la companyia catalana és dur a terme dues ampliacions, una el 2019 i la segona dos anys després. El resultat serà que la fàbrica assolirà els 14.500m2 i ocuparà 250 persones, permetent a l’empresa guanyar capacitat de producció i començar a fabricar productes complementaris, amb maquinària més gran i processos més llargs i elaborats. En total, la inversió per construir aquesta planta de producció se situarà al voltant dels 14 milions d’euros, i es calcula que després de les dues ampliacions la fàbrica podria superar els 26 milions d’euros de facturació anuals. En el procés d’obertura de la planta, AMES ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ mitjançant l’Oficina exterior de Comerç i Inversions a Pequín.

 

 

Durant l’esdeveniment, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que “aquesta inauguració consolida el compromís que AMES ja té des de fa anys no només amb la internacionalització, sinó també amb la innovació”. “Tenim el repte d’intensificar la presència de Catalunya a la Xina”, ha destacat Baiget, afegint que en aquest país és important que l’empresa es trobi prop dels seus clients. En aquest sentit, el titular conseller d’Empresa i Coneixement ha explicat que “AMES posiciona la marca de Catalunya i els seus valors al món, com la qualitat, la feina ben feta i la innovació”.

En aquest moment la planta està posant en marxa els equips industrials de la instal·lació i ja es troba en fase d’homologació, amb la previsió de començar a produir en sèrie a partir del mes de maig. També s’està duent a terme el procés de formació dels treballadors de la fàbrica, ja sigui a través de personal de la companyia a Catalunya que es desplaça a la Xina o a la inversa. Tot i que es tracta d’una instal·lació que serà autònoma com a planta productiva, les activitats de R+D i millora tecnològica se seguiran gestionant des de Catalunya.

El president d’AMES, César Molins, explica l’obertura de la fàbrica en aquest país subratllant que “la Xina ha esdevingut el primer fabricant d’automòbils del món, i es troba en ple creixement”. “El mercat d’automoció xinès demana que els proveïdors estiguin localitzats al país perquè no és capaç de cobrir internament les necessitats de components”, destaca. De fet, en el moment en què es va prendre la decisió de construir una fàbrica a la Xina, aquest país ja representava el 4% del mercat d’AMES. “Wuhu és una zona molt industrial i manufacturera, molt ben situada, amb port i duana, considerada el segon cinturó industrial de Shanghai”, assegura Molins.

La fabrica produirà tant per a fabricants directes de vehicles com per a empreses especialitzades en components d’automoció de tot el país, tot i que no descarta en funció de la demanda i l’evolució de la planta cobrir altres països d’Àsia. “AMES és una empresa de forta tradició exportadora, el 1990 ja veníem a l’exterior el 70% de la nostra producció i ara ja ens situem al 95%”. Les empreses d’automoció “valoren comptar amb proveïdors propers a les seves plantes, on es fabrica el vehicle que incorpora el component¸ per això és vital que tinguem presència a Europa, Amèrica i Àsia”, relata el president d’AMES.

De fet, actualment la marca catalana té 7 plantes de producció ubicades a Catalunya, Osca, Hongria, Estats Units i la Xina i oficines comercials a Suïssa, Itàlia, Estats Units, Mèxic Brasil, la Xina i Japó. En total, a tot al món AMES compta amb més de 1.000 treballadors, amb una facturació de 133,5 milions d’euros l’any 2016.

La missió a la Xina i Hong Kong

La inauguració de la planta de producció d’AMES a Wuhu s’emmarca dins la missió comercial i institucional encapçalada pel conseller Baiget a la Xina i Hong, que s’allargarà fins aquest divendres i que compta amb la participació de 40 empreses catalanes dels sectors de l’alimentació, el turisme, l’automoció i la biotecnologia.

Aprofitant la visita a Wuhu, el conseller Baiget s’ha reunit amb representants de l’administració d’aquesta regió, que va registrar un creixement econòmic del 9,6% el 2016 –superior a la mitjana de tot el país-, amb l’objectiu d’estrènyer les relacions comercials amb Catalunya i potenciar noves inversions d’empreses catalanes a la Xina. A la tarda, el titular d’Empresa i Coneixement mantindrà una trobada amb els representants de la província de Jiangsú per seguir impulsant les relacions econòmiques amb aquesta regió.

De la seva banda, les empreses catalanes que participen a la missió s’han reunit amb empreses i associacions xineses per continuar la seva estratègia d’introducció o expansió al país. Així, per exemple, les empreses del sector de l’alimentació han conegut com funciona l’ecommerce a la Xina a través d’un seminari amb la companyia Alibaba, mentre que el grup de l’àmbit de la biotecnologia ha visitat la Shanghai International Medical Zone, que agrupa empreses i universitats. De la seva banda, les del grup d’automoció han pogut presentar els seus projectes i experiència a la multinacional Brilliance.

El conseller Baiget inaugura a la Xina la fàbrica de l'empresa d'automoció catalana AMES, que arribarà a ocupar 250 treballadors

Serveis relacionats

Prova enllaç 2

Descripció prova enllaç 2