ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat i la principal entitat d'R+D de Corea del Sud signen un acord per fomentar la cooperació tecnològica entre ambdós països

MoU Corea
  • El National Research Council of Science and Technology de Corea engloba 25 centres públics d’investigació científica i tecnològica i compta amb un pressupost anual de més de 3,5 bilions d’euros.
  • Gràcies a l’acord, empreses i centres tecnològics de Catalunya i Corea del Sud podran beneficiar-se de les línies d’ajuts TECNIOSpring PLUS i els Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental d’ACCIÓ.
  • Corea del Sud lidera el rànquing mundial de les economies més innovadores que elabora anualment Bloomberg.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, i el National Research Council of Science and Technology (NST), la principal entitat d’R+D de Corea del Sud, han signat un acord per fomentar la cooperació tecnològica entre ambdós països. L’NST, que forma part del Ministeri de Ciència i TIC, engloba un total de 25 centres públics d’investigació científica i tecnològica i compta amb més de 15.000 treballadors. El 2015 va registrar 5.000 patents i el seu pressupost anual va superar els 3,5 bilions d’euros, que suposen el 10,5% del total d’inversió pública de Corea.

Corea del Sud lidera el rànquing mundial de les economies més innovadores que elabora anualment Bloomberg. Anualment destina més d’un 4% del seu PIB a l’R+D+i, fet que el converteix en el segon país de l’OCDE que més inverteix en aquest àmbit, per darrere d’Israel, amb un important pes de la inversió privada (3,14%). Amb aquesta signatura Catalunya tanca el seu cinquè acord internacional en matèria de cooperació tecnològica, després d’Israel, Xile, Alemanya i França.

En el marc d’aquest memoràndum d’entesa, empreses i entitats catalanes i coreanes tindran l’oportunitat de treballar projectes conjunts en àmbits com les TIC, les energies renovables i el sector ferroviari. A més, empreses i centres tecnològics de Corea del Sud i Catalunya podran beneficiar-se de les línies d’ajuts TECNIOSpring PLUS i els Nuclis d’R+D empresarial.

El programa TECNIOspring PLUS permet a les start-ups, empreses i entitats catalanes amb el segell TECNIO accedir a ajuts del 100% per contractar personal d’R+D experimentat durant dos anys, en aquest cas de Corea del Sud. L’objectiu és impulsar l’accés del teixit empresarial català a la innovació, intensificar la transferència tecnològica i augmentar els índexs d’R+D de les empreses i centres catalans. Per la seva banda, els Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental és un programa d’ajuts que promou la realització de projectes d’R+D individuals o cooperatius entre empreses, ja sigui a nivell local com internacional.

En el marc d’aquest memoràndum d’entesa, empreses i entitats catalanes i coreanes tindran l’oportunitat de treballar projectes conjunts en àmbits com les TIC, les energies renovables i el sector ferroviari