ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Zàmbia

El segon productor africà de coure

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Zàmbia

Oportunitats de negoci a Zàmbia i a l'Àfrica subsahariana

Energia i recursos

Ghana

Energia i recursos


Transformació energètica a Ghana

El desenvolupament del sector del petroli i el gas requereix un suport tecnològic que no està disponible localment. Observem necessitats creixents de coneixements per al desenvolupament de solucions per millorar l’accés a l’energia i a l’electricitat de la població en zones urbanes i rurals. Molts d'aquests projectes compten amb finançament multilateral i hi ha oportunitats per dur a terme projectes d'innovació per al desenvolupament de tecnologies adaptades a les necessitats locals amb un cost assequible. Hi ha demanda per millorar l'eficiència energètica i per solucions d'energia renovable.

Amagar més opcions de Transformació energètica a Ghana
Alimentació

Costa d'Ivori

Alimentació


Productes alimentaris a Costa d'Ivori

Els productes més exportats per Catalunya a Costa d'Ivori són: preparats alimentaris, fruites, olis vegetals i productes càrnics.

Desplegar més opcions de Productes alimentaris a Costa d'Ivori

El nínxol d'oportunitats es centra en productes alimentaris no produïts a Costa d'Ivori que vagin dirigits a la classe mitjana alta amb cert poder adquisitiu per productes europeus. Hi ha importadors-distribuïdors que se centren en la distribució moderna. El grup Prosuma és un exemple amb 26 punts de venda, la gestió de 4 centres comercials i més de 4.700 empleats.

Amagar més opcions de Productes alimentaris a Costa d'Ivori
Alimentació

Ghana

Alimentació


Expansió de les cadenes de distribució de productes alimentaris a Ghana

Les preparacions alimentaries diverses és la segona categoria de productes exportats per Catalunya a Ghana amb un valor de més de 9 milions d'euros el 2022. Les cadenes de supermercats estan creixent i s'estan sofisticant.

Desplegar més opcions de Expansió de les cadenes de distribució de productes alimentaris a Ghana

La distribució de productes alimentaris a Ghana continua integrada verticalment amb importadors que també fan la distribució i tenen punts de venda i supermercats. Busquen productes de més qualitat però a preus competitius. El creixement urbà i de la classe mitjana impulsen la demanda. Ghana continua tenint una gran dependència dels productes importats, encara que s'estigui fent un esforç molt important per la industrialització local. Comencem a veure tendències de consum d'aliments dietètics i saludables, aliments sense gluten, per exemple, que és una nova tendència a Ghana. Supermercats com Melcom, Max Mart i Fairway estan en expansió amb obertura de nous punts de venda i orientació cap a més varietat i més qualitat.

Amagar més opcions de Expansió de les cadenes de distribució de productes alimentaris a Ghana
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Sud-àfrica

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

Sud-àfrica produeix uns 600.000 vehicles l'any, sobretot cotxes i vehicles comercials, i el Govern sud-africà espera incrementar aquesta xifra en els pròxims anys.

Desplegar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

L-Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils va anunciar el maig del 2021 que la despesa de capital total dels principals fabricants d'automòbils del país va assolir el màxim històric de 550.000 milions d'euros el 2020. Els principals membres de l'associació són FED, com BMW, Ford, Mercedes, Toyota o Nissan; i tots tenen plantes de producció al país. Les empreses catalanes especialitzades en el sector poden trobar oportunitats gràcies a les importants inversions que s'estan duent a terme, sobretot les empreses de tier 2 i tier 3 que treballin amb els mateixos clients internacionals en altres parts del món. A finals del 2021 es va inaugurar la primera planta de producció de vehicles híbrids Toyota al país.

Amagar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial

Angola

Camerun

Costa d'Ivori

Etiòpia

Ghana

Kenya

Moçambic

Nigèria

Ruanda

Senegal

Sud-àfrica

Tanzània

Uganda