ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Zàmbia

El segon productor africà de coure

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Zàmbia

Oportunitats de negoci a Zàmbia i a l'Àfrica subsahariana

Paper, cartró i packaging

Ghana

Paper, cartró i packaging


Solucions de 'packaging' i traçabilitat a Ghana

Les empreses busquen solucions per tal de millorar l'accés al mercat intern i d'exportació per la seva producció de productes alimentaris transformats, cosmètics i altres productes industrials. El packaging està en el punt de mira de les indústries ghaneses per oferir productes més atractius, més sostenibles i adaptats a les normatives dels països europeus per poder exportar. Busquen solucions per packaging acabat i tecnologies per packaging. El Govern de Ghana mitjançant els programes One District One Factory i el programa de revitalització post-COVID-19 Ghana Cares prioritzen el creixement industrial, en particular de la indústria agroalimentària.

Amagar més opcions de Solucions de 'packaging' i traçabilitat a Ghana
Alimentació

Etiòpia

Alimentació


Oportunitats en l'agroprocessament

La transició cap a un sector agrícola productiu vinculat a les indústries que permeten la producció d'aliments de valor afegit es considera un pilar del desenvolupament.

Desplegar més opcions de Oportunitats en l'agroprocessament

Per comprovar la seguretat alimentària i augmentar la producció i exportació de valor afegit, es despleguen estratègies com la modernització de l'agricultura i la creació de centres de producció a través de parcs agroindustrials integrats (IAIP) que ofereixen l'oportunitat de superar els colls d'ampolla de la cadena de valor: agrupen empreses independents per obtenir economies d'escala i externalitats positives, comparteixen infraestructura i aprofiten les oportunitats de compra i venda a granel, entre d'altres. Les empreses catalanes poden prospectar les oportunitats en l'agroprocessament a les IAIP, o la dotació de maquinària per a la transformació i valor afegit (blat, llavors oleaginoses…) i el subministrament d'inputs de producció.

Amagar més opcions de Oportunitats en l'agroprocessament
Química i plàstics

Costa d'Ivori

Química i plàstics


El sector químic a Costa d'Ivori

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica Occidental s’importen a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de El sector químic a Costa d'Ivori

Específicament a Costa d'Ivori, es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la mineria i per a la indústria alimentària. Hi ha empreses molt potents en la importació de productes químics. Espanya és el cinquè proveïdor europeu de productes químics diversos amb un creixement de les importacions del 6 % al 2022. Catalunya el 2022 va exportar un valor de 6,9 milions d'euros en plàstics i 2,2 milions d'euros en productes químics diversos.

Amagar més opcions de El sector químic a Costa d'Ivori
Alimentació

Senegal

Alimentació


Ingredients per a la indústria agroalimentària

El sector de la indústria agroalimentària és un sector prioritari al Senegal. Hi ha una demanda per preparats alimentaris, ingredients i premescles per part de la indústria agroalimentària.

Desplegar més opcions de Ingredients per a la indústria agroalimentària

Des de col·laboracions comercials amb la indústria fins a projectes de cooperació tecnològica amb l’Institut de Technologie Alimentaire, el Senegal és un mercat d'enllaç amb una base industrial que s'està professionalitzant i que presenta una porta d'entrada a la regió. Els preparats alimentaris representen la cinquena categoria de productes més exportats el 2022 per part de Catalunya per un valor de més de 5 milions d'euros.

Amagar més opcions de Ingredients per a la indústria agroalimentària

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial

Angola

Camerun

Costa d'Ivori

Etiòpia

Ghana

Kenya

Moçambic

Nigèria

Ruanda

Senegal

Sud-àfrica

Tanzània

Uganda